1x16 GB vs 2x16 GB RAM

Şimdi ben mı anlamıyorum kusura bakmayın Dual Channel olayı dendiği zaman özel bir durumdan mı bahsedıyorsunuz ya da şöyle diyeyim ben bir 16'lik daha aldığım zaman yüksek ihtimalle fark olacak diyorsunuz kusura bakmayın böyle şeylere şüpheli yaklaşıyorum.

Bazı testlerde 2x16 daha performanslı bazı testlerde aynı FPS ama yüksek ihtimalle FPS ciddi oranda artacaktır.
Daha fazla performans alırsınız ama bu +1FPS falan yani. Çok çok az önde olursunuz. Tercih sana kalmış. 2x8'de yapabilirsin.

Bazi sistemlerde Dual Channel olayı yok lütfen yanlış bilgilendirmeyelim.
 
Hocam siz 16'lık RAM'in aynısından alın. (Bütçeniz varsa tabii.) Gözle görülür önemli bir performans artışı olacaktır. Hele ki Ryzen sisteminiz varsa.
 
Kendi sistemimi ilk topladığımda 2x8 takmıştım Far Cry Primal'de en yüksek ayarlarda Average FPS 129'du. Sonradan 2 tane daha 8 taktım 32 yaptım. Yine Far Cry Primal benchmarkta aynı ayarlarda Average FPS 137 olarak aldım.
 
2x8 maalesef 2x16 RAM ile aynı FPS'i verecektir.

Doğru. Gülenler neye güldü merak ettim açıkcası. 32 GB RAM günümüz oyunculuğu için bir anlam ifade etmiyor çünkü henüz 16 GB sınırını geçen, geçmeyi bırakın zorlayan bir oyun yok piyasada, en ağırlar 12 GB civarı harcıyor. 3 sene daha 16 GB RAM ideal olarak kalacaktır ne zaman oyunlar 16 GB RAM sınırını geçmeye başlarsa o zaman FPS olarak fark eder 32 GB RAM. Tabii render Photoshop gibi işlerde 32 GB gerekli sayılır bazı programlar 25GB RAM bile kullanabiliyor.
Ben olsam 1x16'da tercih etmem 2x16'da. 2x8 oyunculuk için en ideali.
Ekleme yapayım 16 GB RAM diye bahsettiğim FPS 2x8 için geçerli. Burada RAM miktarindan bahsettim Dual Channel'dan değil.
 
Şimdi merak ettiğim şu tekrar tekrar oldu ama nihai bir karara ulaşmak için soruyorum şöyle düşünelim 1x8 gb lık tanımız var 1 tane daha 8 gb takıyoruz ve oluşan performans farkı fazla olacak aynı durum 1x16 da ve 2x 16 gb ramde de geçerli midir
 

Yeni konular

Geri
Yukarı