TP-Link TD-W8151N Anten Değişimi

Hazır antenler elbette daha performanslıdır. Eğer SWR (Standing Wave Ratio) ölçüm aletin varsa sen de iyi bir anten yapabilirsin.
Bu konudaki benim önerim, tecrübe etmek amacıyla önce hazır antenler ile sistemi istenildiği gibi çalıştırmak ve ondan sonra deneme yanılma yolu ile kendi antenlerini test etmektir.

- - - Güncellendi - - -

NOT: Eğer azimle s*cmaya ve daşı delmeye niyetli isen,:) 7 Km lik kapsama alanı için araştırma yaparım. Ancak bahsettiğim gibi özel şartları yerine getirmek gereklidir. Elbette ki bu iş için bütçe işini de ayarlamalısın.
KOŞULLAR:
1 Hem evde hem de okulda yüksek yönlendirme özellikli ve kazançlı anten kullanabilmelisin. Okulda sadece, dizüstü, tablet, telefon ya da benzeri aygıtların kendi donanımları ile bu mesafeye erişemezsin.
2 Ev ile okul arasındaki engeller konusunda kesin bir bilgi vermelisin. Arada ne tür engeller olduğu belirlenmelidir. Aynı zamanda coğrafik durum da belirlenmelidir.
3 Gerekli alet ve aygıtlar için belli bir bütçe ayarlamalı ve bildirmelisin. Gerekirse kendi araştırmalarımda yapmış olduğum bazı aletleri (anten vb.) sana gönderebilirim.

Biraz zor gözüküyor. Çünkü dağlık bir alanda oturuyoruz okul ile ev arasında 1000-1500 küsür bina vardır vede okulda mecburen telefonla gireceğim için diğer aygıtlarla biraz zor görünüyor. Ama yinede sağolun dediğiniz gibi ilk önce hazır daha sonra el yapımı sistemlere yöneleceğim :)
 
Aynı modemden kullanıyorum iyi bir çekim gücü var bana yetiyor :) Geçen gün sinirlenip yumruk atmıştım modeme modem WLAN tepki vermiyordu Garantiye verdim adamlar yenisi yollamış TP-LINK saolsun :D Bu arada bu modemin Windows 8 Setup nerden indirebiliriz?
 
Aynı modemden kullanıyorum iyi bir çekim gücü var bana yetiyor :) Geçen gün sinirlenip yumruk atmıştım modeme modem WLAN tepki vermiyordu Garantiye verdim adamlar yenisi yollamış TP-LINK saolsun :D Bu arada bu modemin Windows 8 Setup nerden indirebiliriz?

:) :) :) Setup'a gerek yok ki. Tarayıcı araç çubuğuna 192.168.1.1 yazarak modemle ilgili işlemleri gerçekleştirebilirsin :). Yoksa CD'dende kurabilirsiniz. Setup yoksa verebilirim :)

Modem güzel ya :) :) Kaliteli aslında gayet normal ama bana düşük :)Önceki RT-205 idi çift antenle bu kadar iyi değildi bu iyi fakat daha iyi anten bulucaz yapıcaz inş MR_YAMYAM'la birlikte :)
 
Yaparız yaparız.
Sen yeterli biraz daha dikkatli yaz da, senin için moderatörlerle yine kavga etmeyeyim:)
Bu gibi teknik konularda, düşmanım da olsa yardıma hazırım.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı