Monitörde yatay çizgiler oluştu

Katılım
10 Ekim 2014
Mesajlar
2.077
Makaleler
4
Çözümler
10
Yer
Manisa/Salihli
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
İki gün önce başıma geldi. Birden böyle çizgi oluşmuş. Dün bir taneydi fakat bugün iki olmuşlar. Fotoğrafta iki tane alt alta bakınca belli oluyor. Bunun monitör ile mi yoksa ekran kartı ile mi ilgili olduğunu nasıl anlarım? Bilgisayarı televizyona bağlayıp baksam cevap niteliğinde olur mu?
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20200729_023900-min.jpg
    IMG_20200729_023900-min.jpg
    1,6 MB · Görüntüleme: 396
Ekran kartından maalesef kardeşim önceden başıma gelmişti.
Evet, harici bir görüntü kaynağına bağlamak yardımcı olur.
Ekran kartı ile alakalı olsa büyük ihtimal tek bir çizgi doğrultusunda değil ekranın her tarafında olurdu monitör ile alakalı olabilir.
Yanımda notebook olduğunu unutmuşum takıp deniyorum hemen.
Düzenleme: Notebook'u bağlayınca da çizgileri gördüm ama normale göre biraz az belirgindi sanırım sebebi monitör 1080p notebook 1366x768 olmasından. Yani sorun ekran kartında değil monitörde anladığım kadarıyla.
Benim monitörün tepede kullanıma engel teşkil etmeyen şeffaf yatay çizgi var ekran kartımı çıkardığımda değişen bir şey olmamıştı. Eğer senin de işlemcinin dahili GPU'su varsa ekran kartını çıkarıp bir süreliğine dahili GPU'dan görüntü alıp test edebilirsin.
Notebook ile denedim var hocam çizgiler ekran kartında değil sorun monitörde sanırım.
 
Yanımda notebook olduğunu unutmuşum takıp deniyorum hemen.
Düzenleme: Notebook'u bağlayınca da çizgileri gördüm ama normale göre biraz az belirgindi sanırım sebebi monitör 1080P notebook 1366X768 olmasından. Yani sorun ekran kartında değil monitörde anladığım kadarıyla.

Notebook ile denedim var hocam çizgiler ekran kartında değil sorun monitörde sanırım.

Hocam bir televizyona falan bağlama imkanınız varsa televizyona bağlayın daha net bir sonuç alırsınız.
 
Hocam bir televizyona falan bağlama imkanınız varsa televizyona bağlayın daha net bir sonuç alırsınız.
Bağlarım ama şuan üşendim hocam televizyon diğer odada ama dediğim gibi notebooku bağlayınca da o çizgiler çıktı aynı yerde. Hatta masaüstü bilgisayarımdaki wallpaperı notebookda açıp baktım ve evet gözükmeye devam etti.
 
Bağlarım ama şu an üşendim hocam televizyon diğer oda da ama dediğim gibi notebooku bağlayınca da o çizgiler çıktı aynı yerde. Hatta masaüstü bilgisayarımdaki wallpaperı notebookda açıp baktım ve evet gözükmeye devam etti.

Hocam o zaman ekran kartında sıkıntı var çünkü sorun monitörde olsa asıl kullandığın monitörde çıkar o çizgiler başka bir monitörde çıkmaz.
Ekleme yapıyorum eğer çevirici kullanıyorsanız sorun onda olabilir benim eski çeviricimde de böyle sorunlar oluyordu.
 

Geri
Yukarı