NEOWISE - Timelapse

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

BANNER.jpg


50mm_C_2 - Copy.jpg


copy.jpg
 
Kuyruklu yıldızlar, meteorlar ya da kayan yıldızlar gibi değildir. Atmosfere girmezler veya dünyayı teğet geçmezler.

Kuyruklu Yıldız'lar, çapları kilometreleri bulabilen gök cisimleridir. Başlarına buyruk hareket ederler ve genelde kendilerinden kat kat büyük cisimlerin yer çekimi etkisine girerek hareket ederler. NEOWISE şu an Dünya'nın yörüngesine girdi ve etrafında dolanıyor. Bir süre sonra çıkacak ve ana odağı Güneş olmak üzere, Güneş etrafında belirli bir yörüngeyi takip edecek.

Kuyruklu yıldızların çekirdekleri vardır. Bu çekirdekte donmuş gazlar ve sıvılar bulunur genelde. Kuyruklu Yıldız, Güneş'e yaklaştığında çekirdeğindeki maddeler ısınır ve gas halini alır. Bu nedenle arkalarında kuyruğu andıran çizgileri vardır. NEOWISE'ın iki çizgisi var mesela; çekirdeğindeki maddelere ve bu maddelerin donmuş sıvı/donmuş gaz formunda olmalarına göre iki farklı kuyruk gözlemlenebilir. :)

Kuyruklarla alakalı Wikipedia'dan bir alıntı:

Temmuz ayında, ikinci bir kuyruk gelişti. Mavi renkli olan ilk kuyruk gaz ve iyonlar gibi uçucu maddelerden oluşur. Kuyrukta ayrıca yüksek miktarda sodyumun neden olduğu kırmızı bir ayrışma görülür. İkinci kuyruk altın rengidir ve Hale-Bopp kuyruklu yıldızı'nın kuyruğu gibi tozdan oluşmuştur.

Comet_2020_F3_(NEOWISE)_on_Jul_14_2020_aligned_to_stars.jpg
 
Kuyruklu yıldızlar, meteorlar ya da kayan yıldızlar gibi değildir. Atmosfere girmezler veya dünyayı teğet geçmezler.

Kuyruklu yıldız'lar, çapları kilometreleri bulabilen gök cisimleridir. Başlarına buyruk hareket ederler ve genelde kendilerinden kat kat büyük cisimlerin yer çekimi etkisine girerek hareket ederler. Neowıse şu an dünya'nın yörüngesine girdi ve etrafında dolanıyor. Bir süre sonra çıkacak ve ana odağı güneş olmak üzere, güneş etrafında belirli bir yörüngeyi takip edecek.

Kuyruklu yıldızların çekirdekleri vardır. Bu çekirdekte donmuş gazlar ve sıvılar bulunur genelde. Kuyruklu yıldız, güneş'e yaklaştığında çekirdeğindeki maddeler ısınır ve gas halini alır. Bu nedenle arkalarında kuyruğu andıran çizgileri vardır. Neowıse'ın iki çizgisi var mesela; çekirdeğindeki maddelere ve bu maddelerin donmuş sıvı/donmuş gaz formunda olmalarına göre iki farklı kuyruk gözlemlenebilir. :)

Kuyruklarla alakalı Wikipedia'dan bir alıntı:

Eki Görüntüle 631161

Hocam muhteşem anlatmışsınız. Peki hâla görebiliyor muyuz?
 
Hocam yani dışarıya dediğiniz saatlerde çıkınca çıplak gözle görebiliyor muyuz?
Orta düzeyde ışık kirliliği bulunan bir mekanda çektim ben bu görüntüleri, Yarım Ay da vardı. Çıplak gözle görmek, çok karanlık bir noktada değilseniz mümkün değildir diye düşünüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı