Xbox Series X Detaylı İnceleme

Xbox Series X için çıkış tarihi, özellikleri, tasarımı ve haberleri.
Artık yeni Xbox Series X hakkında her zamankinden daha fazla şey öğreneceksiniz.

Xbox Series X'in tasarımını çoktan gördük, konsolun bu yıl piyasaya sürüldüğünde Halo Infinite ve Hellblade 2 gibi Xbox Series X oyunlarının bazılarını biliyoruz ve çok fazla bilgiye sahibiz, geriye dönük uyumluluk ve nesiller arası oyun sahipliğinin yeni akıllı teslimat özelliği altında nasıl çalışacağı hakkında bilgilendireceğim sizleri.

Xbox Series X fiyatı veya çıkış tarihi hakkında henüz onayımız olmasa da (yakın zamanda bir rapor Kasım ayının yayınlanmasına işaret ediyor olsa da), yeni Xbox bu yıl piyasaya sürüldüğünde ne bekleyeceğimiz hakkında çok şey biliyoruz.

Xbox Series X tasarımının, önceki Xbox konsollarında gördüğümüzden daha engelleyici bir stil olduğunu biliyoruz ve bu da küçük bir oyun PC'sine benzediğini gösteriyor . Ancak, daha da önemlisi, Microsoft'un bize Xbox Series X'in tüm özelliklerini verdiği için konsolun içinde ne olduğunu biliyoruz - ve yeni Xbox'ın mutlak bir güç merkezi olacağını kesin olarak söyleyebiliriz. Bunları aşağıda daha ayrıntılı olarak ele alırsak, kısaca yeni Xbox, 3.8GHz'de çalışan sekiz çekirdekli bir AMD Zen 2 işlemciyi ve 12 TFLOP işlemci gücü veren özel bir RDNA 2 AMD GPU'yu kullanıyor. 16GB GDDR6 bellek.

Diğer Xbox Series X özelliklerine gelince, yeni nesil konsolun ışın izleme (Ray Tracing) , süper hızlı SSD ve potansiyel 8K yeteneklerine sahip olmasının yanı sıra dört nesil Xbox oyunuyla geriye dönük uyumlu olacağını biliyoruz.

XBOX SERİES X: ÖNEMLİ BİLGİLER
  • Bu ne? Xbox Series X, yeni nesil Xbox konsolu olacaktır.
  • Xbox Series X çıkış tarihi: Büyük olasılıkla Kasım.
  • Üzerinde ne oynayabilirim? Bir sürü oyun! Halo Infinite , Hellblade 2 ve Assassin's Creed Valhalla dahil olmak üzere çok daha fazlası gelecek.
  • Xbox Series X'in maliyeti nedir? Henüz fiyat yok ve ucuz olmasını beklemiyoruz. Ancak Microsoft , geçen nesille aynı fiyatlandırma hatalarını yapmayacağını söyledi, bu yüzden belki de hoş bir sürpriz ile karşılacağız.
  • Xbox Series X'te Xbox One oyunları oynayabilir miyim? Evet! Önceki tüm nesil Xbox oyunları geriye dönük uyumluluk ile oynanabilir.
  • Xbox Series X, PS5'ten daha mı iyi? Hala net değil, ancak PS5 ve Xbox Series X karşılaştırma parçamızdaki tüm önemli benzerlikleri ve farklılıkları kontrol edebilirsiniz .
  • Xbox Series X, Xbox One aksesuarlarını destekleyecek mi? Evet! Microsoft, mevcut tüm Xbox One aksesuarlarının Xbox Series X'te destekleneceğini onayladı.
  • Xbox Series X'te VR olacak mı? Microsoft, Xbox Series X'in lansmanında VR olmayacağını doğruladı.

Microsoft, yeni Xbox için "Tatil 2020" nin yayın penceresini verdi - bu, muhtemelen bu yıl Ekim ve Aralık aylarında dünya çapında Xbox Series X sürümünü göreceğimiz anlamına geliyor. Yeni Xbox , Xbox markasının daha önce kötü satış yaptığı Japonya da dahil olmak üzere dünya çapında bu pencerede yayınlanacak .

Her zaman Xbox Series X'in Kasım ayında piyasaya çıkmasını bekliyorduk, çünkü Microsoft konsollarını bu tarihte piyasaya sürdü. Ama şimdi durumun bu olduğunu doğrulamış olabiliriz. Bloomberg'den Dina Bass, Microsoft'un CFO'su Amy Hood'un konsolun Kasım ayında geleceğini doğruladığı için aşağıdaki tweet'i attı:

2444.PNG

XBOX SERİES X FİYATI
Microsoft henüz bir Xbox Series X fiyat noktasına sabitlenmeyecek , ancak analistler yeni Xbox'ın yaklaşık 499 $ ( 3.521,74 TL) / 449 £ ( 4.162,51 TL)/ 749 $ ( 5.286,14 TL) 'a mal olacağını tahmin ettiler - ancak bu hala spekülasyon.

XBOX SERİES X ÖZELLİKLERİ
  • CPU: 3,8 GHz'de 8x Çekirdek (SMT ile 3,6 GHz) Özel Zen 2 CPU.
  • GPU: 12 TFLOPS, 1.825 GHz'de 52 CU Özel RDNA 2 GPU.
  • Kalıp Boyutu: 360.45 mm2
  • Süreç: 7nm Geliştirilmiş.
  • Bellek: 16 GB GDDR6 w / 320b veri yolu.
  • Bellek Bant Genişliği: 1060 @ 560 GB / s, 6GB @ 336 GB / s
  • Dahili Depolama Alanı: 1 TB Özel NVME SSD.
  • G / Ç Çıkışı: 2,4 GB / s (Ham), 4,8 GB / s
  • Genişletilebilir Depolama Alanı: 1 TB Genişletme Kartı (dahili depolama birimiyle tam olarak eşleşir.)
  • Harici Depolama: USB 3.2 Harici HDD Desteği.
  • Optik Sürücü: 4K UHD Blu-Ray Sürücü.
  • Performans Hedefi: 4K @ 60 FPS, 120 FPS'ye kadar.
Artık Xbox Series X'in neye benzediğini ve kaputun altında ne paketlediğini biliyoruz ve bir konsolun mutlak canavarı olacak. Yeni Xbox'ın oyun PC'si tasarımı, yeni nesil konsolun dahili donanımı ile karşılaştırılabilir olduğu için oldukça uygun.

Digital Foundry analizi
Eurogamer's Digital Foundry'deki çalışanlar donanıma yakından baktılar ve Microsoft ile birlikte Xbox Series X'i güçlendirecek donanımı duyurdular. Digital Foundry'ye göre, teknik özellikler Xbox Series X'in gerçekten de Pratikte Xbox One X'ten iki kat daha güçlü.

Digital Foundry , Xbox Series X'de PC'deki 'Ultra' grafik ayarlarına eşdeğer çalışan optimize edilmemiş bir Gears 5 sürümü gördü ve gelişmiş gölgeler ve ışın izleme ile birlikte geliyor. Kesik sahnelerin Xbox One X'te 30FPS'de çalıştığı yerde Digital Foundry, Xbox Series X'te 'kusursuz' 60FPS'de çalıştığını bildirdi. Ayrıca, bu erken bir liman - daha iyi sonuçlar görmeliyiz.

Beklendiği gibi, Xbox Series X işlemci, TSMC'nin 7nm işleminin gelişmiş bir sürümünü kullanan özel bir Project Scarlett SoC (Yonga Üzerinde Sistem) içine yerleştirilmiştir. Bu yedi nanometre önemli. İşlem ne kadar küçükse, çip o kadar verimli olabilir. Bu, daha az güç için daha fazla performans sağlayabileceği anlamına gelir.

Bir oyun konsolu içindeki çipin çok fazla güç kullanmadan (ve ısınmadan) iyi performans göstermesini sağlamak inanılmaz derecede önemlidir. Digital Foundry'de görülen prototip donanımına dayanarak, Xbox Series X'in dahili olarak teslim edilen 315 W güç kaynağı ile birlikte geldiği bildirildi, ancak konsol aynı zamanda paralel soğutma mimarisi ile donatıldı, bu da soğuk havanın içeri girmesine ve konsolun ayrı alanlarından bu soğuk hava akışına izin verildi.

AMD'den özel bir işlemci ve grafik kartı
İşlemci, sekiz çekirdekli ve 16 iş parçacıklı, 3.8GHz tepe hızı ve 3.6GHz taban hızıyla özelleştirilmiş bir AMD Zen 2 CPU'dur.

Digital Foundry'nin de ortaya koyduğu gibi, bu frekanslar tamamen kilitli değil, bu da Xbox Series X'in CPU'nun gücünü iş yükü ve sıcaklıklara göre ayarlayabileceğini gösteriyor. Bu nedenle, çok fazla işlem gücüne ihtiyaç duyan bir oyun oynuyorsanız, Xbox Series X CPU'sunu artırabilir ve ihtiyacınız olmadığında yavaşlatabilir.

Bu arada, Xbox Series X'in GPU'su da 12 teraflop hesaplama performansına sahip özel bir tasarımdır, 3328 gölgelendirici 52 hesaplama birimine tahsis edilmiştir ve kilitli 1.825 MHz'de çalışır. İlginç bir şekilde, GPU için takviye saati yok. Her zaman bu hızda çalışır.

Xbox Series X ayrıca AMD'nin RDNA 2 mimarisini kullanır ve foto-gerçekçi aydınlatma için ışın izleme sunar . Bu gerçek dünyada ne anlama geliyor? Xbox X Serisi, Nvidia RTX 2080 grafik kartı ile bir oyun PC'sine grafiksel güç kazandıracak gibi görünüyor. Yani, gerçekten çok yetenekli bir cihaz, ancak belki de en güçlü oyun bilgisayarlarıyla rekabet edemez.

Daha sorunsuz bir deneyim için daha fazla bellek
Xbox Series X, Xbox One X'in 12 GB GDDR5'inden bir yükseltme olan 16 GB GDDR6 belleğe de sahip. Ancak bunların hepsi oyunlarda kullanılmayacak. Oyunlar, toplam 13,5 GB - 10 GB GPU optimum bellek ve 3,5 GB standart bellek alırken, kalan 2,5 GB işletim sistemi için ayrılmıştır, bu nedenle Xbox Series X'in kullanıcı arayüzü çok daha hızlı çalışmalıdır.

Daha hızlı GDDR6 bellek de performansta büyük bir sıçrama sağlamalıdır. Bunu süper hızlı bir NVMe SSD ile eşleştirin ve Xbox Series X, kullanıldığında çok şık hissetmelidir.

1596674169767.png


8K yeteneği
4K amaçlanmış olmasına rağmen Microsoft, Xbox Series X'in 8K özelliğine sahip olduğunu duyurdu Phil Spencer, Twitter profil fotoğrafını yeni nesil Xbox Series x işlemcisinin bir resmi olarak değiştirdi. Üzerinde 'Project Scarlett' (Yeni Nesil Xbox konsolları için kod adı) ve '8K' ile işaretlendi (yukarıda resmedildi), Microsoft 8K söz konusu olduğunda konuşmadan konuşmaktan daha fazlasını yapmayı planladığını gösteriyor.

Değişken Oranlı Gölgeleme
Microsoft, Xbox Series X oyunlarının 4K'da 60 FPS'de çalışmasını sağlamayı ve mücadeleyi "tasarım hedefi" olarak adlandırmayı hedefliyor. Konsol da 120 FPS'ye kadar destekleyecek. Xbox Series X ayrıca Microsoft'a göre "daha kararlı kare hızı ve daha yüksek çözünürlük" için farklı oyun içi karakterler ve nesneler üzerindeki efektlere öncelik veren "Değişken Oranlı Hız Gölgelendirme" özelliğine sahip olacak.

Hız Mimarisi
Xbox Series X'in sunduğu teknik olanaklar ve yenilikçi "Xbox Velocity Architecture" tarafından desteklenen yeni bir özellik olan Hızlı Devam Etme, oyunculara oyunlar arasında sorunsuz bir şekilde geçiş yapma ve en son bıraktıkları yerden anında devam etme olanağı sunuyor.

1596674674693.png


Genişletilebilir Depolama
Xbox Series X Seagate genişletme kartı, harici bir sabit sürücü ile USB flaş sürücü arasında bir geçiş gibi görünür ve doğrudan Xbox Series X konsolunun arkasındaki özel bağlantı noktasına takılmak üzere tasarlanmıştır. Tescilli bağlantı noktalarını sevmemize rağmen, Xbox Series X genişletme kartının hızlarının Xbox Series X içindeki dahili SSD'nin hızlarıyla eşleşmesi için kullanılacak gibi görünüyor. daha yavaş bir harici USB sabit sürücü kullanırsanız, performans üzerinde herhangi bir etki olmayacağı anlamına geliyor.

Seagate web sitesi, oyuncuların oyunları tekrar yüklemek zorunda kalmadan oyunlar arasında anında geçiş yapabilecekleri Xbox Series X'in hızlı devam özelliği ile nasıl kullanılabileceğini açıklıyor. Dahili SSD ve genişletme kartındaki oyunlar arasında geçiş yapmak sorunsuz olacak gibi görünüyor (genişletme kartını ayrı olarak satın almanız gerekiyor).

Seagate genişletme kartının flash belleği, 1 TB kapasiteli özel PCIe Gen4x2 NVMe'dir.

Ultra Geniş Destek
Oyunlar sadece daha iyi görünmekle kalmaz, daha büyük olabilirler. PCGamesN ile yapılan bir röportajda Samsung, Microsoft ile konuştuğunu ve Xbox Series X için ultra geniş desteği benimsemeye zorladığını açıkladı.

Süper Hızlı SSD
Xbox Series X, bir SSD'ye sahip olmaktan faydalanır - konsol için 'Hızlı Devam Etme' özelliği, yükleme ekranlarına beklemeye gerek duymadan birden fazla oyuna "neredeyse anında" devam etmenizi sağlar.

1596675250639.png


Xbox One Aksesuarlarıyla Geriye Dönük Uyumluluk
Microsoft, mevcut tüm Xbox One aksesuarlarınızın mevcut kontrolcüler ve kulaklıklar da dahil olmak üzere Xbox Series X ile çalışacağını da onaylamıştır.

XBOX SERİES X TASARIMI
1596675410938.png


Xbox Series X, öncekilerden tamamen farklı bir tasarıma sahip. Başlangıç olarak, yeni nesil konsolun dikey bir kule tasarımı var - bir oyun bilgisayarına benzer. Ancak Microsoft, Series X'in yatay veya dikey olarak kullanılabileceğini onayladı.

Şimdiye kadar gördüklerimizden yola çıkarak, konsol siyah, üstte hafif girintili soğutma delikleri var (içinde yeşil ışık var gibi görünüyor). Xbox logosu konsolun sol üst köşesinde ve hala sol tarafa dikey olarak yerleştirilmiş bir disk sürücüsü var.

Xbox Series X aşağıdaki bağlantı noktalarına sahiptir: HDMI 2.1 çıkış bağlantı noktası, üç USB 3.2 bağlantı noktası, bir ağ bağlantı noktası, genişletilmiş bir depolama yuvası ve bir güç girişi bağlantı noktası.

Konsolun 15,1 cm x 15,1 cm x 30,1 cm ölçülerinde ve 4,45 kg / 9,8 lb ağırlığında olduğu konuşuluyor.

XBOX SERİES X OYUN KUMANDASI
1596702723487.png

Microsoft, yeni nesil konsoluna eşlik edecek bir Xbox Series X kontrolcüsü yayınlıyor. Görünüşe göre yeni Xbox Kablosuz Oyun Kumandası, Microsoft'un boyutunu ve şeklini iyileştirmek için çaba sarf ettiği için herkes için daha erişilebilir olacak.

Bu, teknoloji devini takip eden hiç kimse için çok şaşırtıcı olmamalı, çünkü bir süredir "Xbox Adaptive Controller" gibi ürünlerle oyunlarda erişilebilirlik için dalgalar yaratıyor. Gelişmiş erişilebilirliğin yanı sıra, ekran görüntülerini ve videoları arkadaşlarınızla paylaşmanıza olanak tanıyan özel bir paylaş düğmesi (nihayet) göreceğiz.

Microsoft ayrıca "Dinamik Gecikme" girişi adı verilen yeni bir özellik aracılığıyla "Xbox Kablosuz Oyun Kumandamızdan" başlayarak "oynatıcıdan konsola iletişim hattındaki" gecikmeyi optimize ettiğini de açıkladı. Şirkete göre, bu özellik "girdiyi hemen görüntülenenle senkronize ederek" kontrolleri "daha hassas ve duyarlı" hale getiriyor.


XBOX SERİES X: NE OYNAYACAĞIZ?
Yeni Xbox bu yıl piyasaya çıktığında elimize geçecek Xbox Series X oyunları hakkında artık oldukça iyi bir fikrimiz var. 7 Mayıs'ta Microsoft, Dirt 5, Scorn, Madden 21 ve daha fazlası dahil olmak üzere yeni Xbox'a gelen üçüncü taraf oyunların bir listesini açıkladı. Sonra 23 Temmuz'da, yeni bir Fable, Obsidian RPG Avowed ve Halo Infinite oyunları dahil olmak üzere birinci taraf Xbox Series X oyunlarını gördük.

Bu duyurular arasında, elimize alacağımız diğer Xbox Series X oyunlarının da onayını aldık. Bugüne kadar teyit edilmiş düzinelerce Xbox Series X oyunlarına tam bir göz atmak için, okumaya devam edin.

Peki şimdiye kadar Xbox Series X oyunları hakkında başka ne biliyoruz? Xbox Series X'in resmi açıklaması sırasında Phil Spencer, Series X oyunlarının "daha gerçekçi, sürükleyici ve şaşırtıcı" olacağını ve Xbox Series X'in "bizi oyunun geleceğine götüreceğini" söyledi. Ayrıca 15 Xbox Game Stüdyosunun Hellblade 2: Senua's Saga ve Halo Infinite'ı içeren büyük bir yeni nesil kütüphane inşa ettiğini belirtti.

Halo hayranı değil misin? Endişelenmeyin, Xbox Series x, lansmandan itibaren mevcut olan özellik ile dört nesil geriye dönük uyumluluk yeteneğine sahip olacak. Bu, Xbox X serisinin Destiny 2 gibi mevcut Xbox one oyunlarının yanı sıra geriye dönük uyumlu Xbox 360 ve orijinal Xbox oyunlarını oynatabileceği anlamına geliyor. Sadece bu değil, Microsoft'un yeni HDR yeniden yapılandırma tekniği ve Xbox Series X'in hızlı Özgeçmiş özelliği sayesinde geliştiricilerden ek işlemlerini gerektirmeden bu oyunlar "her zamankinden daha iyi oynayacak".

Ek olarak, Xbox Series X'in güçlü özellikleri, geriye dönük uyumlu oyunların daha yüksek çözünürlüklerde çalışmasını veya kare hızını iki katına çıkarmasını sağlayacak.

Microsoft yalnızca geriye dönük uyumluluğu ikiye katlamakla kalmıyor, aynı zamanda şirket, bazı açılardan ileriye dönük uyumluluk olarak görülebilecek olan X Serisine Akıllı Teslimat adlı yeni bir sistem de sunuyor.

Xbox Series X ile Smart Delivery, görünüşe göre, hangi Xbox konsolunda satın almış olursanız olun, bir oyunun doğru sürümüne sahip olmanızı sağlayacak ve kullanıcıların, program aracılığıyla uyumlu oyunları yeni nesil sürümlere ücretsiz olarak yükseltmelerine olanak tanıyacak. Sadece bu değil, aynı zamanda tasarruf verileri de Xbox Series X ve Xbox One arasında geriye ve ileriye doğru taşınabilecek ve oyuncuların hem mevcut hem de yeni nesil konsolları alıp oynamasına izin verecek. Cyberpunk 2077 de dahil olmak üzere bu özelliği kullanacak bazı oyunları zaten biliyoruz.

Ayrıca Microsoft'un oyun akışı hizmeti Project xCloud'un Xbox Series X piyasaya sürüldüğünde (hizmet Eylül ayında resmi olarak piyasaya sürüldüğünde) genel testlerin dışında olacağını biliyoruz, bu nedenle hareket halindeyken Series X oyunlarının keyfini çıkarabiliriz.

Gelecek en iyi oyunlara göz atmak isteyenler için Microsoft, en az bir yıl boyunca Xbox Series X'e özel oyunların olmayacağını belirtti. öngörülebilir bir gelecekte, yeni oyunların Xbox cihaz ailesinde çalışması planlanıyor. Bu, onların hala Xbox One'a destek verdiği anlamına geliyor.

Bir sonraki konumda Xbox Series X için temel özelliklere değineceğim, okuduğunuz için teşekkürler!
 
Karşılaştırma yapmak gerekirse Xbox Playstation'a göre kat kat güçlü ve kaliteli bir konsol. Ancak Exclusive oyunları insanı zorla Playstation'a çekiyor. Xbox One X alacaktım ancak sırf Exclusive oyunlar için vazgeçip PS4 PRO almıştım. Hiç şüphe yok Xbox Series X, PS5'den daha güçlü olacak.
 
Hocam emeğine sağlık. Bence bu sefer konsol satışları yüksek olmaz. Fakat düşük bütçeli bir Xbox modeli gelecek diyorlar. Belki düşük özellikli ama satabilir. Sanal olarak 8K olacak diyorlar. Zaten bu donanım gerçek ile 8K açamazsınız. Hayırlısı olsun.
Arkadaşlar doğru donanım olarak Xbox güçlü fakat bir mühendisin açıklaması var. Bu adamlar her platformda oyun yapıyor. Bu adamın söylediği şeyleri yalanlayan bir mühendis daha çıkmadı. Birisi çıkıp açıklama yapana kadar bu adamın söylediği doğrudur.
 
@samedovski hocam konsola özelliğini veren oyundur. PC toplayıp zaten aynı oyunları oynayabilirsiniz. Gamepass PC tarafında var. Bana göre gereksiz olur. Makul fiyatı olsa belki.
 
@samedovski hocam konsola özelliğini veren oyundur. PC toplayıp zaten aynı oyunları oynayabilirsiniz. Gamepass PC tarafında var. Bana göre gereksiz olur. Makul fiyatı olsa belki.
Pc game passi ile xbox game passi bir incelemenizi öneririm. Oyun sattırır doğru diyorsunuz ama 6 yıldır ps4e gelen exclusiveleri düşünelim kaç tanesi iyiydi? Bi elin 5 parmağını geçmez. Bu dolar kuruyla bir oyuna 600 lira vermek mantıklı geliyorsa ps5 alınabilir elbette
 
Hocam bende hem Xbox One hem PC var. Gamepass Ultimate kullanıcısıyım. Fazla bir fark yok. Zamanında PS4 alamadığım için bazen pişmanlık duyuyorum. PS Plus ile indirimli ve bedava oyun alınabilir. Mesela Flight simülasyon oyunu ilk PC için gelecek.
 
Ps'nin son zamanlarda yayınladığı exclusivelerin fiyatlarının aşırı yüksek olduğunu ve eskisi kadar güzel olmadığını düşünüyorum.

Örnek vermek gerekirse;
TLOU 2, Days Gone, Uncharted 4: Bir Hırsızın Sonu, Marvel's Spider-Man, Ghost of Tsushima, God of War 1.949,01 TL (Ortalama 144 saat.)

3 yıllık "Xbox Game Pass: Ultimate" 1.619,64 TL (Şuan içinde 372 oyun bulunan bir kütüphanenin ortalama oyun saatini hesaplamam benim için imkansız.)

güzel olmadığını düşünüyorum.
Bu yorum yanlış anlaşılmasın. Exclusive konusunda kimse Ps'nin eline su dökemez. Bu karşılaştırma Ps'nin eski exclusive oyunlarına göre yapılmıştır.
 
Ps'nin son zamanlarda yayınladığı exclusivelerin fiyatlarının aşırı yüksek olduğunu ve eskisi kadar güzel olmadığını düşünüyorum.

Örnek vermek gerekirse;
TLOU 2, Days Gone, Uncharted 4: Bir Hırsızın Sonu, Marvel's Spider-Man, Ghost of Tsushima, God of War 1.949,01 TL (Ortalama 144 saat.)

3 yıllık "Xbox Game Pass: Ultimate" 1.619,64 TL (Şuan içinde 372 oyun bulunan bir kütüphanenin ortalama oyun saatini hesaplamam benim için imkansız.)


Bu yorum yanlış anlaşılmasın. Exclusive konusunda kimse Ps'nin eline su dökemez. Bu karşılaştırma Ps'nin eski exclusive oyunlarına göre yapılmıştır.
bütçe varsa ps alınıp exclusive'lerin tadı çıkarılır ama dediğiniz gibi bütçe&oynanan oyun konusunda xbox doğru bir tercih oluyor bu dönemde.
 
Karşılaştırma yapmak gerekirse Xbox Playstation'a göre kat kat güçlü ve kaliteli bir konsol. Ancak Exclusive oyunları insanı zorla Playstation'a çekiyor. Xbox One X alacaktım ancak sırf Exclusive oyunlar için vazgeçip PS4 PRO almıştım. Hiç şüphe yok Xbox Series X, PS5'den daha güçlü olacak.
Kat kat mı yuhh
 

Geri
Yukarı