OnePlus One nasıldır?

Berkay Aydın

Hectopat
Katılım
6 Temmuz 2014
Mesajlar
626
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar OnePlus One'ın teknik özelliklerinin yanı sıra bu kadar ucuz olmasının sebebi nedir? Sd kart desteği var mı cihazın? Her kaynakta farklı bir şey söylüyorlar. Yazılım olarak mı stabil değil acaba diye düşündüm cyanogen mod ile geliyor zaten cihaz. Donanım olarak Z2 den iyi bir işlemciye ve s5 ten daha yüksek ram e sahip olmasına rağmen neden yarı fiyatına satılıyor? Tuşlar yazılımsal mı donanımsal mı? Türkçe dil desteği var mı? Otg destekliyor mu? En önemlisi nasıl satın alabilirim ve aldıktan sonra pişman olur muyum? Forumda alan birini görmüştüm ama konuyu bulamadım umarım fark eder ve cevap verir. Teşekkürler şimdiden.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Oneplus One HTC'nin değil.
Ucuz olmasının sebebi yeni bir marka olması (Oppo'dan ayrılan bir grup mühendis bu makayı kurmuşlar.) yani ucuz fiyatlı cihazlar ile ün salmaya çalışıyorlar.
SD kart desteği yok. Fakat cihazın 16 ve 64 Gb lik modelleri var.
Tuşlar kapasitif ama gizlenmiş pek belli olmuyor.
Türkçe dil desteği hakkında bilgim yok fakat illaki eklemişlerdir.
Otg destekler, android 4.0 ve üstü neredeyse tüm cihazlar otg destekliyor.
Ya bir arkadaşın getirecek ya da gümrüğe takılma riskine rağmen internetten sipariş edeceksin.
 
Öncelikle belirtmek isterim, cihazın üretici HTC değil. OnePlus kendi başına bir firma, ve de HTC ile bağlantıları bulunmuyor. Sorunuza gelirsek OnePlus CEO'su Peter Lau'nun söylediğine göre firma, telefonu maliyeti ile aynı fiyata satıyor. Ayrıca cihazın iki modeli var; 16GB kapasiteye sahip ipek beyazı model, ve de 32GB kapasiteye sahip kumtaşı siyahı model. Eklemek isterim, cihazda MicroSD kart yuvası mevcut değil. Cihaz, CyanogenMod ile geldiği için Türkçe dil desteğine sahip, ve de evet, OTG destekliyor.
 
Tuşlar ekrana dahil mi peki? İzlediğim videoların bazılarında dahil bazılarında değil. Satın aldıktan sonra garanti problemi olur gibi görünüyor. Türkiye'de parasıyla yaptırmaya kalksam bile uygun yer bulabilir miyim? Cihazın kendine ait ne gibi eksileri var acaba? Bu fiyatı gördükten sonra insan eksilerini merak ediyor açıkçası.

Edit: Telefon rootlu mu geliyor peki? Ve ön kamerasının 5 megapixel olması farkını hissetiriyor mu? Bazen megapixel önemsiz oluyor yazılımla mı destekliyorlar bilmiyorum ama ön kameranın iyi olması önemli.
 
Son düzenleme:
Forumda isteyene getirtebilirim demişsiniz. Bir de davetiye olayı varmış sanırım problem çıkarır mı? Ön kamera ve malzeme kalitesi hakkında yorumunuzu merak ediyorum bir de. Teşekkürler.

Edit: Wifi ve ekranda sararma problemi var diyorlar. Bilgisayarımda da var wifi problemi ve büyük bir sorun. Böyle kronik sorunlarla karşılaştınız mı?
 
İlk olarak fiyatı neden düşük sorusuna cevap verelim. Emin olun Oneplus ülkemizde satışta olsaydı 1600-1700 seviyesinde olurdu en az. Bakarsanız yurt dışı fiyatları ile Türkiye fiyatlarının arasında büyük farklar olduğunu görürsünüz. Ayrıca yeni bir isim akıllı telefon piyasasında. Böyle özellikleri düşük fiyatlarda satıp ses getirmek isterler tabii ki. Tuşlar, malzeme kalitesi hakkında pek bir bilgim yok ama cihazda Türkçe dil vardır ve OTG vardır.
 
Bu özelliklerine göre yurt dışında da düşük bir fiyat. En iyi donanımlarla denklerinin yarı fiyatına satılması insanı tedirgin ediyor biraz. Tuşları öğrendim aklıma kalan sorular kronik problemler, ön kamera ve malzeme kalitesi. Ve tabii ki kullanan birinin memnun olduğunu duymak istiyorum. Videolarda kutu falan oldukça kaliteli duruyor. Bir de cyanogen modla beraber gelmesi çok hoşuma gitti. 64 gb lik olanı ne kadar kullanılabilir hafıza ile geliyor?
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı