Have I Been Pwned sitesi

ı love you

Hectopat
Katılım
27 Haziran 2020
Mesajlar
1.242
Çözümler
4
Sizce bu site gerçekten Gmail’imizin çalınıp çalınmadığını anlıyor mu? Bence hayır. Sizin görüşleriniz nelerdir?
Bu arada bu konu reklama mı giriyor?
 
Sitenin amacı hesabının çalınıp çalınmadığını belirtmek değil.

Mesela sen A sitesine kayıt oluyorsun, bu site hack'leniyor. A sitesinde kayıtlı olan bilgilerin ise siteyi hack'leyen adamların eline geçiyor. Bu site kayıt olduğun ve hack'lenmiş siteleri gösteriyor, kısacası o sitelerden veri çalınınca senin verilerin de çalınmış olabilir.

Bu sitede böyle durum var mı diye kontrol edip, ona göre hareket edebilirsin.
 
Bugün bu siteyi Kaspersky önerdi bana. Girip mail adresimi kontrol ettim 2015-2018 yılları arası 4 farklı kuruluş üzerinde bütün bilgilerim sızdırılmış.

O siteye mailleri toplayabilir diye pek güvenmiyorum ben.
Mailleri toplaması dert değil ki. Olay daha önce kayıtlı olduğun herhangi bir sitenin bilgi sızdırıp sızdırmaması. Bu da şu demek oluyor: Bu site senin e-mail adresini öğrense ne olacak, çoktan diğerleri şifreni biliyorken.
 
Bu siteyle alakalı daha detaylı bir bilgi vereyim. Site, daha önce sızdırılmış olan bütün mail adreslerini veri tabanına alıyor ve sizin girmiş olduğunuz mail ile karşılaştırıyor. Sonuç olarak kendi veri tabanında bulunan mail adresiyle sizinkisi eşleştiğinde hangi site üzerinden bilginizin sızdırıldığını gösteriyor.

Bu zamana kadar çok ciddi bilinirliği olan kuruluşlardan bile bilgiler sızdırıldı. Bu bilgiler mail adresleri, şifreler, adres bilgileri ve daha niceleri. Şifrelerin büyük çoğunluğu kuruluşların aldığı önlem neticesinde ekstra şifrelenmiş (HASH) olarak sızdırılıyor. Ancak bu şifreler tabii ki de kırılamaz değil. Decrypt edilebiliyor. Bu yüzden mail adresinizi yazdığınızda daha önce Pwned olduysanız bütün şifrelerinizi değiştirmenizi tavsiye ederim.

Çünkü sızdırılmış bilgiler internette cirit atıyorken şifrenizin biliniyor ve kırılabilir olması an meselesi.
 

Geri
Yukarı