RX 5700XT ve R5 3600 sistemde anlık takılmalar oluyor

emirlloves

Femtopat
Katılım
18 Ağustos 2020
Mesajlar
16
Bilgisayarım gayet güncel bir sistem, az da olsa teknik bilgim var. İşlemcim ısınmıyor, darboğaz yok, sıcaklıklar gayet düşük GPU 55 işlemci 65 derecelerde fakat drop yiyorum. Sistemim Ryzen 5 3600, RX 5700XT Nitro+ SE, 32 GB Corsair Vengeance Pro 3200MHz RAM, XPG Spectrix 240GB SSD, 1TB Seagate hard disk, 650+ 80+ PSU. Darboğaz hakkında sıkıntı çıkarabileceğini düşündüğüm tüm bileşenlerimi yazdım.
 
O zaman DDU ile sürücünüzü kaldırıp 20.7.2 sürücüsünü kurun. Sonucu buraya yazın.


20.4.2 sürücüsünü kurmayın.
 
Memtest kurulum videosu var YouTube'da flash belleğiniz varsa izleyip kurabilirsiniz. 32 GB RAM olduğundan uzun sürebilir haberiniz olsun.
Memtest i usb ye kuramadım , depolama aygıtı seçme yerinde hiçbir harf gelmiyor. Ramlerimde sorun olmadığından eminim eğer çok gerekli değilse boşverelim veya hatayı düzeltebilir iseniz yapayım
 
Memtest'i USB'ye kuramadım, depolama aygıtı seçme yerinde hiçbir harf gelmiyor. RAM'lerimde sorun olmadığından eminim eğer çok gerekli değilse boş verelim veya hatayı düzeltebilir iseniz yapayım.

Sorunun RAM'de olup olmadiğindan emin değilim açikcasi. Önce basit yontemi deneyin o zaman cozum alamazsak RAM'leri kontrol ederiz. Arkadaşlarin dedigi gibi DDU ile surum değiştirin.
 
Sistemim sizinle neredeyse aynı(Ekran kartı ve işlemci aynı, PSU 750 W gold).

Bende de CS:GO'da bazen 1 saniyelik donmalar oluyor ancak bu bilgisayardan değil oyundan kaynaklı. 1 ay öncesine kadar hiç yapmıyordu sonradan gelen bir patch sonrası olmaya başladı bunlar. RDR2, GTA V, WoW, BF V gibi oyunları full grafikte oynuyorum ve gram tekleme yapmıyor. Bence başka yerde tekleme yapmıyorsa sorun oyunda.
 
SSD RGB mi?
PSU modeli tam olarak ne?
Driver'lar ne?
SSD'nin RGB olmasıyla drop yemenin alakasını açıklayabilir misiniz? RGB ısıtır derseniz zaten RGB'li SSD'ler genel olarak üst seviye SSD'ler oluyor, bunlarda da sıradan SSD'lere göre (çoğunluk olarak) soğutma var ve RGB'nin yarattığı ısıyı engelliyor.
 

Geri
Yukarı