"Sürücüleri en iyi duruma getir" Özelliği İşe Yarıyor Mu?

Kezib

Hectopat
Katılım
20 Ocak 2020
Mesajlar
613
Çözümler
2
Arkadaşlar uzatmayacağım zaten. Başlıkta da gördüğünüz gibi ekran alıntısında belirttim. Oradaki sürücüleri en iyi duruma getir ne kadar işe yarıyor? Ne yapıyor disklere?
Cevaplarınızı bekliyorum iyi akşamlar.

Ekran Alıntısı.PNG
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Diskte verileri silip yazdıkça verilerin depolanma konumlarında parçalanmalar oluyor. Bu da verilere erişim sürenizi uzatarak daha uzun yükleme ve bekleme sürelerine sebep oluyor. Sürücüleri en iyi duruma getirerek parçalanmış verileri birleştirerek performans artışı sağlar. SSD kullanıyorsanız bu işlemi yapmanız SSD ömrünü kısaltabilir, yani SDD' lerde yapılması tavsiye edilmez.
 
Windows 10 da bu ad değişti işlemin gerçek adı Disk Birleştirme. Bildiğim kadarı ile bu olay bir tek Windows işletim sisteminde oluyor. Disk birleştirme disklerde bazen dosyalar parçalanır bozulur ve o dosyayı açmaya çalıştığında sistemde açmak istediğiniz dosyaların o parçalarını arar, bu nedenle açmak istediğiniz dosya yavaş açılır. Disk birleştirmede bu amaç ile tasarlanmıştır diskteki dosyaları bulur ve birleştirir.
 
Diskte verileri silip yazdıkça verilerin depolanma konumlarında parçalanmalar oluyor. Bu da verilere erişim sürenizi uzatarak daha uzun yükleme ve bekleme sürelerine sebep oluyor. Sürücüleri en iyi duruma getirerek parçalanmış verileri birleştirerek performans artışı sağlar.SSD kullanıyorsanız bu işlemi yapmanız SSD ömrünü kısaltabilir.

Teşekkürler.
 
Windows 10'da bu ad değişti işlemin gerçek adı disk birleştirme. Bildiğim kadarı ile bu olay bir tek Windows işletim sisteminde oluyor. Disk birleştirme disklerde bazen dosyalar parçalanır bozulur ve o dosyayı açmaya çalıştığında sistemde açmak istediğiniz dosyaların o parçalarını arar, bu nedenle açmak istediğiniz dosya yavaş açılır. Disk birleştirmede bu amaç ile tasarlanmıştır diskteki dosyaları bulur ve birleştirir.

Benimki Windows 10 2004.

SSD ise zaten birleştirme yapmaz, TRIM yapar diye biliyorum hatam yoksa. Fazla ve gereksiz yere TRIM yapmak da zararlı. SSD için çok gerekmiyor bunlar.

HDD'ye sahibim. Fakat bir ara 480GB'lik SSD alacağım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı