Speedfan programının zararı olur mu?

yasincan

Centipat
Katılım
24 Aralık 2019
Mesajlar
51
Merhabalar, bilgisayarı açınca 10 dakika sonra fan sesleri gittikçe artıyor, oyuna girdiğim zaman ise çıldırtıcı bir ses çıkarıyor. İnternetten araştırdım, Speedfan diye bir program gördüm, kurdum ve bilgisayarı her açtığımda Speedfan'dan 100 olan değeri 10'a indirip sessizce bilgisayarla oynuyorum. Merak ettiğim, bu işlemciye ya da PC'ye bir zarar verir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Fanlar sesli çalışıyorsa ya iç kısmına 1 damla makine yağı dökmen lazım ya da fanı yenisiyle değiştirmen lazım. Benim açtığım konuda pas sökücü sıkmanın da iyi olduğunu söyleyenler vardı.
 
Fanın sesini kısmak yerine fanın hızlı çalışmasının nedenini bulup çözersen daha sağlıklı olur. İşlemcin yada ekran kartın kaç derece de çalışıyor, fazla ısınıyor mu, ısınıyorsa macunlarının zamanı gelmiş olabilir onları kontrol et.
 
O fan boşuna dönmüyor. İşlemciyi soğutmasını engellersen bilgisayar ısınıp kapanacaktır. Termal macununu yenileyin, son yenileyeli aradan uzun süre geçtiyse.

Haklısınız yenileyeceğim oyun oynarken elimi işlemciye doğru götürdüğümde %10'a çekmeme rağmen buz gibi üflüyor ve kapanma gibi bir sorun da olmadı ama programı kullanmayınca çok rahatsız ediyor sesi.
Nerden indirdin? Ben orijinal sitelerinden baktığımda bir indirme bağlantısı göremedim.

Burada site ismi verebiliyor muyuz bilmediğim için yazamıyacağım bilindik bir siteden :)
Fanlar sesli çalışıyorsa ya iç kısmına 1 damla makine yağı dökmen lazım ya da fanı yenisiyle değiştirmen lazım. Benim açtığım konuda pas sökücü sıkmanın da iyi olduğunu söyleyenler vardı.

Teşekkür ederim fanı değiştireceğim büyük ihtimal.
Fanın sesini kısmak yerine fanın hızlı çalışmasının nedenini bulup çözersen daha sağlıklı olur. İşlemcin ya da ekran kartın kaç derece de çalışıyor, fazla ısınıyor mu, ısınıyorsa macunlarının zamanı gelmiş olabilir onları kontrol et.

Hocam ne kadar doğru değerler bilmiyorum ama şu an da sadece Google açık değerler şöyle;
GPU: 64C.
CPU: 59C
Normal değerler mi sizce? Yoksa termal macun zamanı gelmiş mi?
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı