Ubuntu vs Mint

Mint Ubuntu'dan iyidir. Ubuntu Gnome masaüstü ortamını kullandığı için RAM kullanımı biraz daha fazla olabiliyor fakat Linux Mint Cinnamon veya XFCE kurarsanız RAM kullanımı daha az olur. Ben şahsen Mint veya Kubuntu tercih ederim. Kubuntu da KDE kullandığı için daha akıcı çalışabiliyor.

Performans konusuna gelecek olursak devasa bir fark olacağını zannetmiyorum.
 
Selamlar, Ubuntu kullanıyorum ama Mint'i de merak ettim Mint'i yüklemeli miyim yüklersem ne kazanırım? Ben Minecraft hastası biriyim. Ubuntu'da da Minecraft oynuyorum, günlük işlerimi yapıyorum, sizce Mint daha mı performanslı?

Masaüstleri arasında yaptığım performans karşılaştırmasında. Xfce, Mate, Gnome, Fluxbox, Openbox arasında, bir performans farkı gözlemedim. Bu yüzden arayüzü hoşuna giden bir dağıtım kullanmanı tavsiye ederim. Bu arada Mint, Ubuntu karşılaştırması biraz abes kaçıyor aslında. İkisi de aynı dağıtım çünkü.
 
Teşekkürler herkese yazım hatasından dolayı mute yemiştim yazamadım kusura bakmayın bir sorum olacak kubuntu kullanıyorum zaten @Kerem00 arkadaşım canım ciğerim önerdi çok da mutluyum Minecraft'a giriyorum arkada animasyonlar gidiyor yani işte sallanan pencelere blur falan bunlar gidiyor animasyon falan yok arkada dümdüz PC oluyor bu bir sorun mu sorunsa nasıl çözeceğim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı