9. sınıfa geçen öğrenciler ne yapmalı?

kachooaw

Picopat
Katılım
29 Ağustos 2020
Mesajlar
77
Merhabalar; abilerim, ablalarım.

Bu sene 368 puanla bir Anadolu Lisesi'ni tercih ettim ve geldi. Anlayacağınız yeni liseliyim, sizden isteyeceğim şey 9. sınıfa geçince ne yapıp ne yapmamam gerektiğini söylerseniz çok sevinirim. Kuzenim liseye geçince afallayacaksın demişti 70-80 almak bile çok zor gelecek demişti, bu konuda haklı çünkü liseye giden her tanıdığım bunun aynısını söylemişti. Ve gelelim asıl konuya; ben imam hatiplerden nefret ederim ve bunu ailenin çoğu üyesi biliyor, işte gelelim asıl konuya. Annem dedi ki;
Eğer yazılılarda 70'ten düşük al seni imam Hatip'e gönderirim !'Dedi.

Ve ben çok korkuyorum bu biraz komik :) ama harbiden ödüm kopuyor yani.
 
Ben Anadolu Lisesi'ndeyim. 84 puan ile girdim. Çalışmazsan tabikide afallarsın. Benim gibi ara sıra çalışırsan 60 Vb. Alırsın. Hiç çalışmazsan o zaman naneyi yersin. Ortaokuldan tabikide zor. Fakat öyle ultra zor birşey de değil :) Rahat ol. Ben 68 ile geçtim.
 
Ne günlerdi be. Liseye geçince notların düşecek falan hikayeleri hep var. Çok kafaya takmaya gerek yok. Ortamın keyfini çıkar. 8. sınıf yıl sonu ortalamam 99, sınavdanda 475 almıştım. İlk sınavlarımın hepsi 35-40 falandı derslerden zor geçip teşekkür almıştım :D
 
Lise hayatının keyfini çıkar dostum. İleride keşke o günlere dönsem diyeceksin. Bizede öyle dediler ama tecrübe etmeden anlayamıyorsun. Ben yine de söyleyeyim, dibine kadar yaşamaya çalış. Özgüvenli ol ve bunu belli et, kendini başkalarına karşı ezdirme. Zaten sen duruşunu sağlam tutarsan öyle bir şey yapmaya cesaret edemezler.
Edineceğin arkadaşlardan bazıları belki de geri kalan hayatında yer alacak bunu bil ve kendine kaliteli arkadaşlar seç.
Bazı insanların dediğinin aksine öyle aşırı asılma çünkü daha 9. sınıfsın. Sana diyebileceğim şey okuduğun senedeki dersleri bil, yani boş geçme. Eksiğin kalmasın, yaz tatillerinde güzel bir tekrarla kaparsın. 9. sınıf nispeten kolay olduğundan ortalamanı yüksek tutmak için iyi bir fırsattır, normal bir çalışma ile iyi bir ortalama yapabilirsin. İleride göreceksin ki çok işine yarayacak.
Annen muhtemelen şaka yapmıştır dert etme :D.
11. sınıfa geldiğinde üniversite sınavına çalışmaya başlaman gerekiyor yoksa geç olur benden söylemesi.
 
Babam takdir alamazsam sanayiye yollayacağını falan söylüyordu. O sene 1 dönem düz 1 dönem ise teşekkürle geçtim ve hala okuyorum. Bunlar normal aile tehditleri. 9. sınıfta şu çok zor diyeceğim bir ders yok hatırladığım kadarıyla.

Ama herkesin de bahsettiği gibi yüksek puan almak daha zor. Çalışırsan yine yüksek puanlar alabilirsin fakat 60-80 arası puanlar kabul edilebilir. 9. sınıf daha, fazla kasmaya gerek yok zaten.

Arkadaşlık konularında da işler kendiliğinden gelişiyor. İllaki kendi zevklerine uygun kafa birisini bulabiliyorsun. Başta hemen çok samimiliğe gerek yok mesafeni koruyup fazla güvenmezsen senin için daha iyi olur. Zira bazen ilk başta konuşup anlaştığın birisi sene sonlarına doğru sevmediğin veya senin gözünde sıradan bir hale gelebiliyor.
 
Liseye geçince afallayacaksın demişti 70-80 almak bile çok zor gelecek demişti.
Çok haklı, ortaokuldaki gibi sınav gecesi çalışmakla 90-95 alınmıyor. Okul başladığı günden itibaren programlı bir şekilde çalışırsan işin kolay. Sınavlara 1-2 hafta kala çalışmaya başlarsan pek umut verici olmuyor: Hem bir günde 8-9 saat çalışman gerek yetiştirmek için, hem de bir sürü derse ayrı ayrı çalışman gerek. İyi çalışmazsan art arda vurur sınavlar, birincinin şokunu atlatamadan gelir ikincisi vurur. Kevgire dönersin kısacası.
 
Bu ders ne işime yarayacak deme.
Notları güzelce tut. Her akşam o günkü dersin tekrarını yap.
Özellikle sayısal dersler için yazarak çalış. Sözel dersler gibi okuyup yada göz ucuyla bakıp geçme. Eline kalem al yazarak çalış.
Sınav haftasından 2 hafta önce ciddi çalışmaya basla.
Sağdan soldan kitap önerisi alma. Hocanın önerdiği kitabı al.
5 yıllık matematik öğretmeniyim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı