SSD’de dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Gamagu

Hectopat
Katılım
28 Temmuz 2020
Mesajlar
420
Merhaba arkadaşlar,

B450M S2H anakart almayı düşünüyorum. Bu anakart SATA III destekliyor mu, kaç Okuma/Yazma hızına kadar destekleyebiliyor, bu desteklediği hızı aşarsam desteklediği hız kadar performans mı verir, bu anakartın Max. Belirlediği bir GB alanı var mıdır?

SSD alırken nelere dikkat edilmesi gerekiyor, en hızlı SSD teknolojisi hangisidir, ortalama kaç Okuma/Yazma hızına sahip olmalı? (Oyun ve yazılım)

Teşekkürler arkadaşlar.
 
Ek Açıklama 2020-09-04 174242.png


Hem SATA, hem M2 destekliyor. Oyun ve günlük kullanım için SATA yeterli oluyor, NVMe para tuzağı.

Bütçe belirtilirse yardımcı olabiliriz.
 
Günlük kullanıcı için NVME gereksiz denilebilir. SATA 3 destekliyor yani 550/550 ortalama hız alabilirsin. NVME M.2 desteği de var yani 3500/3500.
 
Anakartınız SATA 3 destekliyor. SATA 3 okuma/yazma hızı 6Gbit/saniye yani 600 MB'dır. Bu hızı SATA 3 SSD ile aşamazsınız. Max belirlenmiş bir akan yoktur piyasadaki her SSD'yi takabilirsiniz.

SSD alırken IOPS değerlerine ve kronik sorunlu olmamasına dikat edilmelidir(SanDisk SSD Plus örnek olarak). En hızlı SSD teknolojisi şu anda NVMe SSD'ler. En geniş veri bandı da PCI-e 4.0 NVMe SSD'lerde bulunuyor. Yazılımın gereksinimlerini çok bilmiyorum ama Kingston A400 yeterli olacaktır muhtemelen.
 
SATA ve NVMe arasındaki performans ve fiyat farkı ne kadar acaba? 300-350₺ bir bütçem var. Elbette ne kadar düşük fiyatlı ve performanslı olursa o kadar iyi olur.
Fiyat farkı biraz var, hız olarak NVMe çok ileride. Ama dediğim gibi bu farkı hissedemezsiniz, oyun ve günlük kullanımı baz alırsak.


Bütçeye göre en uygun seçenek denilebilir.
 
veya

Arkadaşlar konuyla ilgili açıklamayı gayet iyi yapmışlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı