Yanlışlıkla kullanıcı sertifikasını sildim

Birader98

Hectopat
Katılım
21 Haziran 2017
Mesajlar
105
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Telefonu ayarlamaya çalışırken kullanıcı sertifikaları yazan yere tıkladım ne olduğuna bakarken yanlışlıkla dokundum. Uyarı bile vermeden kaldırdı ne olduğunu göremedim ne işe yarar bu ne yapmam lazım geri gelmesi için yani ne oluyor tam olarak ne yapmalıyım? Güvenlik sertifikalarından çok sayıda varken bu kullanıcı sertifikasından 1 tane vardı. Eğer önemli bir şey ise neden tek tıklamada siliniyor? Kaldırmak istediğinize emin misiniz? Diye sormadı bile...
Yanlış yere açmışım android kısmına taşır mısınız?.
 
Peki ben sildiğim şey hakkında nasıl bilgi alabilirim ne sildiğimi bile bilmiyorum :). Ne işe yarıyordu bu acaba güvenlik açısından sorun oluşturmasın.
Dostum ne sildiğini bilemediğim için net birşey söylemem imkansız. Sorun oluşturacağını sanmıyorum. İçin rahat etmiyorsa telefonu sıfırlayabilirsin.
 
Sistem sertifikaları devre dışı bırakılabilir. Ancak kaldırmak için root yetkisi ve biraz çaba gerekli. Kullanıcı sertifikası dediğiniz şeyler sizin, kullandığınız uygulamaların sertifikaları ve kendilerinin ağ trafiğini izlemeleri için bir belgesi diye nitelendirebiliriz. Silseniz de bir şey fark etmez. En fazla tekrar yüklemek zorunda kalırsınız.
 

Geri
Yukarı