MSI ve ASUS 31, 5" monitör önerisi

skylax

Kilopat
Katılım
21 Temmuz 2018
Mesajlar
59
Merhaba,

Düşük düzeyde oyun ile (RTX 2060S) oyun ile evden çalışmaya destek olacak iş odaklı monitör almak istiyorum. Oyun odaklı biri değişim ancak fiyat/performans durumundan oyun tipi monitör alacağımdan özelliklerinin de bu ölçüde olmasını bekliyorum. Maksimum 4000 TL bandında baktığım 31, 5 inch boyutlarında ki monitörlerden MSI 31.5" Optix MAG322CQR ve ASUS VG32vq modellerini belirledim. MSI gerek yan uygulamaları ve üzerinde bulunan USB-C tip bağlantıları açısından biraz daha tercih ediyorum ama merak ettiğim birkaç konu var.
  • ASUS ve MSI monitörlerde 27 ve 31.5 inchlik modeller de kağıt üstünde olmasa da G-Sync desteği var mıdır?
  • 144 ile 165 Hz arasında keskin bir fark hissedilebilinir mi model seçimine bağlı olarak?
  • MSI 31.5" Optix MAG322CQR 165Hz 1ms modelinde HDR ready ifadesi geçmekte. Forumlarda ve incelemelerde ise bunun tam bir HDR olmadığı belirtilmiş. HDR konusunda bir sıkıntı yaşayabilir miyim bu monitörü tercih edersem? ASUS’ ta parlaklık daha yüksek ve HDR desteğivar. HDR 10 / HDR 400 ile HDR ready arasında büyük fark var mı? HDR ready için HD ready gibi tam bir HDR değil yazılımsal yöntemle yapılmakta deniliyor, ofis ve oyun amaçlı sorun yaşar mıyım?
 
İki ürün arasında ASUS daha önde VG32vq da parlaklık daha yüksek bu da görüntü ve panelde oldukça fark ediyor. VG32vq da kağıt üzerinde G-Sync yazmamakta fakat kendim denedim ve G-Sync aktif kullanabiliyorsunuz. HDR desteği mevcut. İkisi arasında tavsiyem ASUS VG32vq olur.
 
İki ürün arasında ASUS daha önde VG32vq da parlaklık daha yüksek bu da görüntü ve panelde oldukça fark ediyor. VG32vq da kağıt üzerinde G-Sync yazmamakta fakat kendim denedim ve G-Sync aktif kullanabiliyorsunuz. HDR desteği mevcut. İkisi arasında tavsiyem ASUS VG32vq olur.

Bu durumda HDR ready ifadesi gereği tam bir HDR değil gibi. MSI'ın 27 ve 31.5 inch ekranlarının tamamında HDR ready ifadesi var. Özellikleri vs diğer özellikleriyle MSI bir adım önde gibi. Özellikle USB-C portu bu anlamda işime çok yarar ama parlaklıkta 300 nit değerlerinde kalıyor. MSI'da HDR'lı modeller sadece 34 inch ve üzerinde var sanırım öyle değil mi?
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı