Euro 9 TL sınırına dayandı!

Dolar/Euro alan zenginleşmiyor almayan fakirleşiyor.
Ben ekran kartı paramı dolara koymuştum kar olarak 60 TL kazandım ekran kartı 450 TL zamlandı yani dolar almak zenginleştirmez sadece paranı sabitler.

2006 yılında dolar veya Euro alan? Veya sterlin. Ekran kartının zamlanmasını hesaba katmadan konuşuyorum.
 
Olan oldu zaten, en azından bu durumu bir yerden başlayıp düzeltmek gerek, doğru kişileri başa getirerek. Altını çiziyorum doğru kişileri başa getirerek, akrabalarını başa getirerek değil. Biz yaşayamasak ta en azından bir sonraki nesillere daha iyi bir Türkiye bırakmamız için bunun olması şart.
Ben normalde iyimser biriyim fakat elektrik faturasında 9 vergiyi birden görünce bu iyimserliğim kayboluyor ülkede gelecek göremiyorum. Devletin heryerin de kolları var. Ülke bitti düzeltecek tek bir babayiğit yok. Kendi mühendislerine sahip çıkamıyorlar,şu an Dünya'da olan savaşlar eskisi gibi toplu tüfekli değil. Venezuela eskiden petrol kralıydı ülkenin başında ki adam densizlik yaptı paralarının değeri yok sokaktan topluyorlar. Dünya'da olan savaş ekonomik bir savaş. Ekonomi çöktü halk cahil. Oyun oynayana mal diyenler,kendi Ata'sına düşman kesilenler var. Havuz medya sağolsun herşey tozpembe gidiyor. Öyle bir düzen kurmuşlar ki onu bozacak hiç kimse yok. Halk cahil olduktan sonra herşeyi bir kalıba sığdırıyorlar su gibi aynı. Bu yorumu yazarken dahi çekiniyorum ertesi gün Cimer'den e-posta alırım diye.
 
1.PNG
2.PNG
3.PNG
4.PNG

Bu arada benim planım da bir an önce üniversitemi bitirip yurt dışına atmak kendimi. Lise 1'den beri sırf bunun için ayrı olarak para biriktirip Euro'ya çeviriyorum.
 
Birçok kişi firmalara sövüyor. Diyor ki işte Vodafone çok kötü kazık ve internet hızı düşük vb.
Geçen faturayı PDF olarak okuyayım dedim. 55TL ödediğim tarifenin sadece 25TL'si Vodafone'a gidiyormuş. Kalanı devlete. Yok özel iletişim vergisi yok telsiz kullanım ücreti yok özel hat tesisi bilmemne şu bu. Normalde 25TL'ye 20GB internetli tarife alıyorum. Kalanı yine vergi yine devlete.
 
Ne güzel ya, tam çevreci olduk. Tüketemiyoruz artık. Ev, araba, bilgisayar falan hep hayal oldu bizim nesile. :D
Devlet aslında çok güzel vergilendirme yapıyor. İnsanlar alkolü fazla içince siroz olmasın diye alkole boru gibi vergi. Arabaya gümrüğe giriş fiyatının 4 katı vergi. Elektriği çok tüketmeyelim diye 9 tane de ona vergi. Bilgisayar başında vakit geçirmeyip sosyalleşelim diye ona da boru gibi vergi.
 
Anlık olarak dolar 7.56, Euro 8.95.
Eki Görüntüle 672323
Ama olsun arkadaşlar, ayasofya camii oldu! Artık halk olarak aç kalırsak ayasofya Camii'nin mermerlerini yiyebiliriz (!)
Aynı kafa devam. Bravo arkadaşlar. Yandaş medyalarda ohh miss gibi, ne kadar da güzel her şey 4/4lükmüş gibi, toz pembeymiş gibi anlatıyor. Söylenecek sözün kalmadığı bir döneme girdik. Bu ülkede örgütlü cehaletin biteceğine dair umudum pek kalmadı artık. Belki kurtarırsa Z kuşağı kurtarır bizi bu durumdan.

Kurtarırsa Mansur Yavaş kurtarır bu ülkeyi diğerleri hikaye.
 

Geri
Yukarı