Satıcı tüketici hakem heyeti değişim kararına uymuyor

Katılım
2 Kasım 2019
Mesajlar
2.242
Çözümler
2
Merhabalar almış olduğum ekran kartını tüketici hakem heyeti değişim kararı çıktı fakat firma elinde olmadığı için para iadesi yapmayı teklif etti. Fakat aldığımda kur çok düşüktü 1700 TL aldım şu an 3000 TL. Bende değişim kararının uygulanmasını istiyorum veya muadili bir kart a değişimini istiyorum. Bu durumda ne yapmamı önerirsiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tüketici hakem heyetinin aldığı kararlar mahkeme kararı niteliğindedir. Tüketici kanununa göz atarsanız görürsünüz bu maddeyi. Ayrıca üç seçeneğiniz var; parayı iade almak, değişim istemek veya ayıplı mal oranında indirim talep etmek. Ve bu seçeneğe satıcı değil siz karar vereceksiniz. Büyük ihtimalle satıcı fiyat farkından dolayı değişim yapmak istemiyor. Tüketici heyetiyle iletişime geçmeni öneririm veya bir avukatla.
 
Değişim kararı çıktıysa değişim için ısrar edin. Elinde olmaması da mesele değildir, güncel fiyatı arttığı için ucuza kapatma derdinde. İcraya vermenizi de öneririm. Yasaları ve haklarınızı iyi değerlendirin.
Hocam parayı vermek istiyor 1700 TL ile ne alıcam ben? Kart ellerinde yokmuş ozaman üst modeli versinler 2060 doğru değil mi?
@BilgisayarKurdu Gökhan hocam bu durumda ne yapmalıyım?
 
Bu tür firmaların adını paylaşında millet üçünden beşinden arttırdığı ile zar zor almaya çalıştığı buna rağmen karşısında her türlü çakallığı yapan firmaları bilsin, ifşa olsun. Bu tarz olaylarda müşterilerin gücünü hiç küçümsemeyin.
 

Geri
Yukarı