Windows 10 format atma

TrendBey

Hectopat
Katılım
30 Mart 2020
Mesajlar
133
Merhaba arkadaşlar.

Bugün bilgisayarıma bir oyun için Türkçe yama yükledim, trojan çıktı. Hemen acele edip, Kaspersky yüklemeyi başardım. Bilgisayarımı ele geçiren şahıs Kaspersky yazılımınıda devre dışı bırakmayı başardı, 2 defa yeniden başlattı bilgisayarı. 3. deneyişinde izin vermedim ve Power Supply'dan kapattım bilgisyarımı. İnternet bağlantımı hemen kapattım. Bilgisayarıma giriş yaptım. Kaspersky ile tam tarama yaptım 3 trojan 1 exe dosyası buldu ama atlandı ve nesne işlenmedi yazıyor. Diski temizlemeye çalıştım ama tek diskim olduğu ve içinde Windows 10 kurulu olduğu için yapamadım. Şimdi Windows'u kendi ayarlarından sıfırlasam ve yarın format atsam bu virüsün kalıntısı çıkar mı diskimde? Bir çok defa ekranımda PC yeniden başlatılırken bu şahıs tarafından, ekranda AMD bozuk görüntü uyarısı geldi. Kendim yeniden başlattığımda da aynı uyarı geldi. Bileşenlere zarar vermiş midir? Yardımcı olursanız özellikle konuya hakim olanlar çok sevinirim. Teşekkürler.
 
Sıfırlama problemi tam çözmeyebilir. Tüm diskleri silerek temiz bir kurulum yapabilirsiniz.

 
Sıfırlama problemi tam çözmeyebilir. Tüm diskleri silerek temiz bir kurulum yapabilirsiniz.


Hocam ben de CD yok USB'ye bu ISO dosyasını attığım takdirde BIOS'da görünüyor mu ISO dosyası? İlk kurulumumu Windows'un kendi sitesinde sunduğu mediacreationtool ile yapmıştım Windows 10 USB'ye attığım zaman ISO olup olmadığına dikkat etmedim.
 
Virüsünbileşenlere zarar vermesi zor. Yani 2000'lerde yapabiliyordu ama artık çok çok düşük ihtimal. Şöyle sağlam bir format at PC'ye. Windows'un isosunu indir Microsoft'tan Rufus programıyla yaz flash’a. Başlat PC'yi flashtan tüm diski sıfırdan formatla. Öncesinde yedek almayı unutma ama.
 
Son düzenleme:
Virüsn bileşenlere zarar vermesi zor. Yani 2000'lerde yapabiliyordu ama artık çok çok düşük ihtimal. Şöyle sağlam bir format at PC'ye. Windows'un isosunu indir Microsoft'tan Rufus programıyla yaz flasha. Başlat PC'yi flashtan tüm diski sıfırdan formatlA. Öncesindd yedek almayı unutma ama.

Yedekleyeceğim herhangi bir şey yok ama? :)
 
Bundan sonra da aklınızda bulunsun sizin yaptığınız bilgisayarı kapatmak her zaman işe yaramaz. Tüm diskleri silin. Değerli bir şeyiniz varsa diskte güle güle deyin. Etkisizleştirildiği anlaşılmaz. Baytlar boyutunda küçük kodlarla yapılanlar var. Virüs programları göremez artıklarını.
Sözüm sana değil. Böyle olaylar olurken hala korsan oyun indirip oynayan var. Hayatınızı mahvedecek olasılıklar varken neden bu riske giriyorsunuz?
 
Bundan sonra da aklınızda bulunsun sizin yaptığınız bilgisayarı kapatmak her zaman işe yaramaz. Tüm diskleri silin. Değerli bir şeyiniz varsa diskte güle güle deyin. Etkisizleştirildiği anlaşılmaz. Bayt'lar boyutunda küçük kodlarla yapılanlar var. Virüs programları göremez artıklarını.

Hocam Allah'tan değerli şeyler yoktu bilgisayarımda. Diski silemiyorum bu arada. Windows 10 buraya kurulu çünkü nasıl yaparım bilmiyorum.
 
Yedeğin yoksa direk bas formatı gitsin. 1 - Windows ISO indir Microsoft'tan 2 - Rufus indir 3 - Rufus'a indirdiğin ISO'yu göster flash diski seç yaz de. Flasha yazsın ISO'yu. İşlem bitince PC'yi yeniden başlat. BIOS'tan flash diski seçmen gerek. Sonrasında zaten yükleme açılıyor. Diski sil deyip kurarsın direk.
 
Son düzenleme:
Bir format diski oluştur sana kurulum menüsü geldiğinde usb'yi çek. Kurtarma seçeneklerinden komut istemini başlat. Şu an bunları yapabiliyorsun anlatayım. Yok şimdi yapamam diyorsan ben her gün buradayım.
 
Yedeğin yoksa direk bas formatı gitsin. 1 - Windows ISO indir Microsoft'tan 2 - Rufus indir 3 - Rufus'a indirdiğin ISO'yu göster flash diski seç yaz de. Flasha yazsın ISO'yu. İşlem bitince PC'yi yeniden başlat. BIOS'tan flash diski seçmen gerek. Sonrasında zaten yükleme açılıyor. Diski sil deyip kurarsın direk.

Aynen hocam iç rahatlatıcı bir metin yazmışsınız sanki. 😀 Şimdiden yapmış ve kafam rahatmış gibi hissettim. Bundan sonra kaynağı belli olmayan bir şey yüklemem dersimi aldım. Kapak resimlerimi bile Windows 10'dakilerden kullanacağım.
Bir format diski oluştur sana kurulum menüsü geldiğinde USB'yi çek. Kurtarma seçeneklerinden komut istemini başlat. Şu an bunları yapabiliyorsun anlatayım. Yok şimdi yapamam diyorsan ben her gün buradayım.

Yaparım da internete bağlanamam bağlandığım an başa dönerim. İnternet gerektirmiyorsa yaparım şimdi :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı