Windows 10 tekrar Microsoft hesabı kullanımını zorlamaya başladı

Katılım
17 Ekim 2013
Mesajlar
5.494
Makaleler
65
Çözümler
51
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 25H2 / Arch Linux
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Maalesef Windows 10 Home sürümünde tekrar Microsoft hesabı dayatması geri geldi. Daha önceden Windows 10 Türkçe 20H2 19042.450 Consumer 64 Bit ESD ile oluşturduğum ISO ile USB bellek hazırlayıp kuzenimin bilgisayarına Windows 10 Pro kurulumu yapmıştım ve Microsoft hesabı ekranında çevrimdışı hesap seçeneği de çıkmıştı.

Bugün aynı ISO ile hazırlanmış USB bellek ile Toshiba Satellite L655-142 laptop'a Windows 10 Home kurulumu yaptım. Daha önce Windows 10'a yükseltilip yükseltilmediğini bilmediğim için kurulum esnasında ürün anahtarı olarak laptop'un altında yazan Windows 7 Home Premium ürün anahtarını girdim. Ürün anahtarını kabul etti ve kurulum başladı.

Kurulumun son aşamasında internete bağlandım bu sefer. Hesap kısmı geldiğinde bir baktım ki çevrimdışı hesap butonu yok!
20200919_154617.jpg


Yani Microsoft diyor ki, "Microsoft hesabı kullanarak kurulumu bitir, sonra yerel hesaba çevirirsin". Böyle bir saçmalık olabilir mi?

Ben de bu aşamayı atlamak için interneti kestim. Laptop'un Wi-Fi özelliğini kapatmayı denedim ancak o aşamada Fn tuşu sürücüsü yüklü olmadığı için çalışmadı. Ben de modemin Wi-Fi özelliğini kapattım. Sonra ise 15 saniye kadar bekledim (Wi-Fi bağlantısı tam olarak kesilsin diye) ve sonra ise ekranın sol üst kısmındaki sol ok işaretine bastım ve sonunda yerel hesap ekranı açıldı. Kurulumu normal bir şekilde bitirdim ve kurulumdan sonra internete bağlayınca "Kurulumu bitirelim" gibi saçma sapan bir ekran da çıkmadı. Ayarlar'dan bildirim kısmına girdim ve kurulum sonrası ayar bildirimini ve diğer önerileri de kapattım. Bilgisayar şu anda düzgün bir şekilde çalışıyor.

Fakat daha önceden 1909 sürümünde olan ve 2004'te kaldırılan dayatmayı 20H2'de hangi akla tekrar geri getirirler ki? Anlamadım gitti.

Siz bu saçmalıkla karşılaştınız mı, karşılaştıysanız ne yaptınız ve sizce neden böyle bir dayatma yapılıyor?
 
Birkaç kez format attım ama her zaman çevrimdışı hesap etkindi.(Ethernet ile bağlanıyorum.)


Daha fazla veri toplayabilmek için? :D
Windows 10 Pro sürümünde zaten her zaman çıkıyor. Sorun Home sürümünde oluyor sadece. Pro sürümünde ise böyle bir sorun olmuyor.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı