i7-4712MQ işlemci düzgün çalışmıyor

nailabi

Femtopat
Katılım
27 Eylül 2020
Mesajlar
2
Merhabalar. Buraya bu konuyu bilgilendirme ve mümkün olursa olası bir çözüm için yazıyorum.

Bilgisayarın Özellikleri:
Model: MSI CX61 2QC
İşlemci: i7 4712MQ 2, 30-3, 30
RAM: 8 GB
SSD: 240 GB
GPU: NVIDIA GT920M

6 yıldır kullandığım bilgisayarım 2 ay önce anlamsız bir şekilde internete bağlanmamaya başladı. Chrome ve Firefox tarayıcılarda güvenlik hataları verdi ve sadece Chrome 50,0 sürümünde kısıtlı şekilde internete bağlanabildim. Hiçbir şekilde PC güncellemeleri yapılamıyor, çoğu program daha önce rastlanılmamış hatalar veriyordu. Sorunu bulmam epey uzun sürdü. İşlemci performansını güç seçeneklerinden aşamalı olarak %80'e düşürerek bu problemden kurtulmuş oldum. Bu arada herhangi bir overclock işlemi hiçbir zaman yapmadım. Ancak 2 hafta önce PC umarsızca mavi ekran hatası vererek kapandı ve artık açılmıyor. Farkındayım detaylı hata kodlarını vermediğimin ancak PC hiçbir şekilde açılmıyor, bu yüzden mazur görün. Tahminim işlemci niyadını doldurdu ve yenisini almam gerekiyor. Konuyu detaylı araştırmak istiyorum ama nasıl arayaağımı da bilmiyorum. Her neyse sizin de anlamsız problemleriniz olursa işlemcinin güç seçeneğini düşürebilirsiniz. :) Bu arada işlemci için son bir hayat öpüçüğü vermek mümkün olabilir mi? İyi günler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar. Buraya bu konuyu bilgilendirme ve mümkün olursa olası bir çözüm için yazıyorum.

Bilgisayarın özellikleri:
Model: MSI CX61 2qc.
İşlemci: i7 4712MQ 2, 30-3, 30.
RAM: 8 GB.
SSD: 240 GB.
GPU: NVIDIA GT920M.

6 Yıldır kullandığım bilgisayarım 2 ay önce anlamsız bir şekilde internete bağlanmamaya başladı. Chrome ve Firefox tarayıcılarda güvenlik hataları verdi ve sadece Chrome 50, 0 sürümünde kısıtlı şekilde internete bağlanabildim. Hiçbir şekilde PC güncellemeleri yapılamıyor, çoğu program daha önce rastlanılmamış hatalar veriyordu. Sorunu bulmam epey uzun sürdü. İşlemci performansını güç seçeneklerinden aşamalı olarak %80'e düşürerek bu problemden kurtulmuş oldum. Bu arada herhangi bir overclock işlemi hiçbir zaman yapmadım. Ancak 2 hafta önce PC umarsızca mavi ekran hatası vererek kapandı ve artık açılmıyor. Farkındayım detaylı hata kodlarını vermediğimin ancak PC hiçbir şekilde açılmıyor, bu yüzden mazur görün. Tahminim işlemci niyadını doldurdu ve yenisini almam gerekiyor. Konuyu detaylı araştırmak istiyorum ama nasıl arayaağımı da bilmiyorum. Her neyse sizin de anlamsız problemleriniz olursa işlemcinin güç seçeneğini düşürebilirsiniz. :) bu arada işlemci için son bir hayat öpüçüğü vermek mümkün olabilir mi? İyi günler.

İşlemcinin niyadını doldurması çok da anlamlı gelmiyor. 10 yıldır aynı laptopu kullanıyorum ve hala akıcı bir sıkıntı yaşamıyorum hatta 50 FPS CS:GO bile oynatıyor. Çok zorladınız sanırım laptopu.
 
İşlemcinin niyadını doldurması çok da anlamlı gelmiyor. 10 yıldır aynı laptopu kullanıyorum ve hala akıcı bir sıkıntı yaşamıyorum hatta 50 FPS CS:GO bile oynatıyor. Çok zorladınız sanırım laptopu.
Haklısınız. Öğrencilik yıllarında aşırı derecede grafik ve video tasarımı yaptım. bunun yanında 3D tasarımlar ve çok oyun oynadım. En son veri madenciliği ve sinir ağları üzerine knime programıyla çalışıyordum, dayanmasını umarak. işin kötü tarafı tez yarım kaldı.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı