@Elocutionear ile Soru Cevaplama Etkinliği

Blacksidemre

Kilopat
Süper Moderatör
Katılım
8 Eylül 2018
Mesajlar
6.348
Makaleler
2
Çözümler
43
Yer
İstanbul
Merhaba Sosyal. Soru cevaplama etkinliklerine her hafta olduğumuz gibi devam ediyoruz.

Geçen hafta, soru cevap etkinliklerinin hangi sıklıkta olması gerektiğini size sormuştum. Oy farkı ile haftada 1 olmasına kararlaştırdım.

IMG_20201002_113829.jpg

Bunu geçelim. Bu hafta, bir moderatör ile soru cevaplama etkinliği yapacağız. Moderatörlerin bazılarına özelden ulaşıp izin aldım. Bazı moderatörlere ulaşamadım.

8 moderatöre ulaşabildim galiba. Ve 5 tanesi soru cevaplama etkinliğinde olmaya karar verdi. Ama içlerinden sadece bir tanesine yapacağım. Yani çekiliş mantığıyla.

Çekilişi kazanan ise @unnamedington hocamızdır.

IMG_20201001_124201.jpg


Her neyse. Ben size sorularını numarasız liste ile soracağım her zamanki gibi. Sorularımı kısa tutmaya çalışacağım. Cevaplamak istemediklerinizi pas geçebilirsiniz.
  • Kendinizi bir cümle ile tanıtır mısınız?
  • Takma adınızın anlamı nedir?
  • Sosyal sizin için ne ifade ediyor?
  • En sevdiğiniz müzik ve müzik türü nedir?
  • En sevdiğiniz oyun nedir? (Sizden duymak istiyorum :D)
  • En sevdiğiniz renk nedir?
  • Her gün profil resmi değiştirdiğinizi fark ettim. Bunun sebebi nedir? Değişiklik iyidir tabii ki. Ama hep olmasının bir sebebi olmalı. Bunu sadece merakımdan soruyorum :D
  • Moderatörlük nasıl?
  • Bu tür güvenlik ve yazılım hakkındaki bilgileri nasıl öğrendiniz?
  • Alawar ile aynı kişi misiniz? Ya da Alawar ile tanışık mısınız? :D (!)
  • Ücretli Anti-Virüs kullanıyor musunuz?
  • Ban atmak nasıl bir duygu? :p
  • Sosyal'e nasıl üye oldunuz?
  • Moderasyonda olmaktan mutlu musunuz?
  • Beni seviyor musunuz? :D
Soruları uzun tuttum yine galiba :D Neyse, cevaplamak size düştü hocam. Dediğim gibi, cevaplamak istemediklerinizi pas geçebilirsiniz. Seviliyorsunuz. İyi Sosyaller :)
 
Özelden nasıl ulaştınız acaba? Son soru bana @Neşeli Enginar'ı hatırlattı :) Bu arada "Öne çıkar" butonu düzelirse ben de açmayı düşünüyorum. Hem de çok özel bir konuk :D
8 moderatöre ulaşabildim galiba. Ve 5 tanesi soru cevaplama etkinliğinde olmaya karar verdi. Ama içlerinden sadece bir tanesine yapacağım.
 
Son düzenleme:
Kendinizi bir cümle ile tanıtır mısınız?
Genç yaşından beri bilişim teknolojileri ile ilgilenmeye başlayan ve bu alanda eğitim gören bir uzay vatandaşıyım. Bilişim teknolojileri dışında birçok alanla da ilgileniyorum. Tarih, şan, diksiyon, dublaj, opera ve tiyatro ile de ilgileniyorum.
Takma adınızın anlamı nedir?
İlgilendiğim alanlardan biri olan diksiyondan geliyor. Elocution (diksiyon) ve ear (duymak) birleşiminden geliyor. Bu kullanıcı adının dışında, rhetoric (etkili konuşma sanatı) ve ear (duymak) kullanıcı adını da kullanıyorum.
Sosyal sizin için ne ifade ediyor?
Technopat Sosyal, herkesin kurallar içerisinde sorularına yanıt bulabileceği bir yeri ifade ediyor. Türkçe kurallarına da özen göstermesinden dolayı benim daha çok dikkatimi çekiyor.
En sevdiğiniz müzik ve müzik türü nedir?
En sevdiğim bir müzik bulunmuyor. Çünkü çoğu sevdiğim sanatçının eserlerini sürekli olarak dinlerim. Bir ayrım yapmayı tercih etmem. En sevdiğim müzik türleri; klasik müzik, opera, anadolu rock ve biraz da olsa rap olarak sayılabilir.

Opera içerisinde, Luciano Pavarotti'yi dinlemeyi çok severim. Opera'ya başlamamdaki etkenlerden birisi olmuştur.

Anadolu rock içerisinde; Cem Karaca, Barış Manço, Moğollar, Erkin Koray ve 3 Hürel'i dinlerim.

Rap içerisinde de çok fazla kişiyi dinlemem. Sadece Sagopa Kajmer'i dinliyorum.
En sevdiğiniz oyun nedir?
En sevdiğim bir oyun da bulunmuyor. Çoğunlukla hikayeli korku oyunlarını veya sanbox türündeki oyunları oynuyorum. Hepsinin bendeki yeri ayrıdır ama son zamanlarda en çok beğendiğim korku oyunları; SOMA, Resident Evil 7: Biohazard ve Remothered: Tormented Fathers olmuştur.

Sandbox türünde ise Minecraft, bendeki birinci konumunu her zaman korumuştur.
En sevdiğiniz renk nedir?
Mor ve menekşe renklerini çok severim.
Her gün profil resmi değiştirdiğinizi fark ettim. Bunun sebebi nedir?
Bir önceki gün beğendiği ve değiştirdiğim profil fotoğrafını, diğer gün sevemeyebiliyorum. Bu yüzden sürekli olarak bir profil fotoğrafı değiştirme döngüsünde ilerliyorum. Tek bir profil fotoğrafında sabit kalmayı hiç sevmiyorum. Yenilik yapmak güzeldir.
Moderatörlük nasıl?
Moderatörlük güzel gidiyor. Fakat bazı saatler çok yoğun olduğu için yorucu geçebiliyor.
Bu tür güvenlik ve yazılım hakkındaki bilgileri nasıl öğrendiniz?
İnternetten araştırarak öğrendim. Yazılımlara küçük yaşımdan beri ilgim olmuştur ve bunlar hakkında detaylı bilgileri sunmak, daha küçük yaşlarımdan beri vardı. Kendi öğrendiğim bilgileri de insanlara ulaştırmayı severim.
Alawar ile aynı kişi misiniz? Ya da Alawar ile tanışık mısınız? (!)
@acv ile aynı kişi değilim veya ikizi de değilim. Tanışık da değiliz. Bu teoriye ulaşanlar, @acv ile benim aynı konu içerisinde bulunmamızdan dolayı düşünmüş olabilirler.
Ücretli Anti-Virüs kullanıyor musunuz?
Evet, kullanıyorum. Ücret vermeyi grektirecek bir özellik ihtiyacım bulunmuyor.
Ban atmak nasıl bir duygu?
Ban atmak güzel bir duygudur. Kurallara uymayan kişinin bir daha aynı hatayı yapmaması için önlem almak önemlidir. Fakat ban atılan kişinin bir daha aynı hatayı yapmaması, çok düşük ihtimallerle sonuçlanıyor.
Sosyal'e nasıl üye oldunuz?
Linux dağıtımları konusunda yardım almak için "Kayıt ol" kısmından üye oldum.
Moderasyonda olmaktan mutlu musunuz?
Evet, mutluyum.
Beni seviyor musunuz?
Aynı kategori başlıklarında bulunduğum (daha çok yazılım başlıklarında) üyeleri daha çok severim. Hem bu sayede aramızda fikir alışverişi de sağlanıyor. Çok fazla aynı kategori başlıklarında bulunmadığımız için seni sevip sevmemem konusunda kesin bir şey belirtemeyeceğim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı