Göz yormayan monitör önerisi

hengin

Kilopat
Katılım
27 Mart 2015
Mesajlar
793
Makaleler
5
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba.
Genellikle SolidWorks gibi programlarla çalışırken kullanmak için monitör arıyorum. Laptop monitörünün alanı çok küçük geliyor. Uzun süre başında olacağım için göz yormaması benim açımdan çok önemli. Arada sırada oyun da oynarım ama asıl amacı oyun olmayacak.
Bilgisayarım Monster T5 v19.1. GTX 1660 Ti ve i7 9750H var içerisinde. Bu bilgisayar 2K monitörler uyumlu çalışır mı? Hiç oyun oynamayacak değilim performans ve kaliteden kaybetmek istemiyorum.
Kaç inç bir monitör işimi görür?
Alacağım monitörde özellikle bulunmasını tavsiye edeceğiniz bir özellik var mı?
Bütçeyi 1000TL dolaylarında düşündüm ama monitörler hakkında pek bir bilgim yok. Duruma göre esnetebilirim.
Teşekkürler şimdiden.
 
2K çalışır ancak oyunları mükemmel oynatmaz. 1660 Ti ile giriş seviyesinde 2K tecrübesi alırsınız oyunlarda. Onun dışında mavi ışığı kırma teknolojisi var birçok monitörde onlara yönelebilirsiniz.
 
Nasıl oyunlar oynayacaksınız ona göre 75Hz veya 60Hz önereceğim.
Genellikle oyun oynamayacağım ama oynarsam da Witcher, Assasins Creed gibi online rekabetçi olmayan oyunları oynarım.
Bu monitörü inceleyeceğim. Daha iyisi ne olabilir onu da yazar mısınız?
 
Göz yormamasını istiyorsanız flicker-free ve düşük mavi ışık özelliklerinin olmasına dikkat edin. Bazı monitörler olduğunu söylese de ya bazı modellerinde çalışmıyor ya da belli şartlar altında anca çalışıyor. Örneğin bu forumda bazı ViewSonic monitörlerde bu sorunları yaşayanlar vardı. TÜV ismindeki bir kuruluş monitörleri test edip sertifika veriyor fakat bazı markalar monitörlerini ucuza çıkartmak istediklerinden sertifikaya para vermiyorlar. ASUS monitörlerde ise hep sertifika görüyorum, o yüzden ASUS marka monitörlere yönelebilirsiniz. 1000₺ civarı bütçeye de ASUS VA24EHE'yi tavsiye ederim. Bu fiyattaki diğer monitörlerin aksine gerçek 8-bit olması tasarım için en alınabilir model haline getiriyor.
 
Samsung olan VA panel olduğu için kontrast oranı daha yüksek. Kontrastı yüksek olduğu için başta siyah olmak üzere diğer koyu renklerde VA, diğer renklerde ise IPS daha iyi bir görüntü verecektir. Ayrıca yakın mesafeden kullanacaksanız 27 inç 1080p pek uygun değil.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı