Sisteme virüs bulaşması

Nicknametakenn

Picopat
Katılım
31 Temmuz 2020
Mesajlar
427
Dün bir dosya indirdim. Dosyayı açmadan önce VirusTotal ile tarama yaptım. Bir yazılım Trojan:Win32/Occamy [Adware] adında virüs buldu. Bende dosyayı sildim. Ardından Kasperksy Security Cloud Free, Malwarebytes, Emsisoft Emergency Kit ile tarama yaptım. Herhangi bir virüs bulmadı. Kasperksy Virüs Removal Tool ile tarama yaptığımda bir şey çıkmadı ama toplam taranan dosyaların detayına baktığımda “ c:\users\username\appdata\local\google\chrome\user data\default” kısmında pek çok şey gözüktü. AdwCleaner ile tarama yaptığımda 9 tane zararlı tespit etti.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Görüntüsü (55).png
    Ekran Görüntüsü (55).png
    45,9 KB · Görüntüleme: 106
Dün bir dosya indirdim. Dosyayı açmadan önce VirusTotal ile tarama yaptım. Bir yazılım trojan:Win32/occamy [Adware] adında virüs buldu. Bende dosyayı sildim. Ardından kasperksy Security Cloud Free, Malwarebytes, Emsisoft emergency kit ile tarama yaptım. Herhangi bir virüs bulmadı. Kasperksy virüs removal tool ile tarama yaptığımda bir şey çıkmadı ama toplam taranan dosyaların detayına baktığımda “ c:\users\username\appdata\local\google\chrome\user data\default” kısmında pek çok şey gözüktü. AdwCleaner ile tarama yaptığımda 9 tane zararlı tespit etti.

Diğer Anti-Virüs uygulamalarını silin ve Kaspersky ile temiz bir tarama yapın eğer hala endişe diyorsanız onu da silin ve Norton Power eraesar kullanın.
 
Ne dememizi bekliyorsun anlamadım? 3 tane antivirüs ile tarama yapmışsın üstüne AdwCleaner ile tarama yapmışsın.

E yetmemiş dosyayı açmadan önce VT ile taratmış, zararlı olduğunu görmüş ve dosyayı açmadan silmişsin. Ne dememizi bekliyorsun gerçekten merak ettim şu an da.

Fotoğraftaki PUP ve reklam yazılımları sanırım uzun zamandir bilgisayarda mevcut. Herhangi bir bilgi çalar mı ve dün VirusTotal ile tarattıktan sonra Adobe Flash Player güncellenerek Acrobat Reader DC'ye dönüştü. Kısacası merak ettiğim hala zararlı kalmış mıdır?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı