Bilgisayar ilk açılışta açılmıyor

emochan

Hectopat
Katılım
3 Ekim 2020
Mesajlar
19
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba son 1 haftadır bilgisayarımı saçma bir şekilde açıyorum.
İlk önce normal açma kapama tuşu çalışmıyor yani basıyorum PSU'dan ses gelmeye başlıyor ama herhangi bir fan dönmesi falan yok açılmıyor.
Ben de arkadan PSU'nun açma kapama tuşundan kapıyorum bilgisayara giden elektriği, 2 saniye sonra bilgisayar içinde kalan elektrikle açılmaya çalışıyor ama açılmıyor.
Tam o açılmaya çalışma anında bilgisayarın PSU açma kapama tuşundan tekrar açmaya çalıştığımda bilgisayar açılıyor. Neden böyle olduğunu anlamadım yardımcı olabilir misiniz? Bu gidişle bilgisayarı bozucakmışım gibi hissediyorum.
 
Merhaba dün yaptığımiz islem sonucunda bilgisayarim duzelmisti fakat bugun yine ayni sorunla karsi karsiyayim anakart isigi yesil yaniyor fakat bilgisayar acilmiyor PSU'dan ses geliyor.
 
Merhaba statik elektriği boşaltıp boşaltamadığımı anlayamıyorum, verdiğiniz taktikle deniyorum ancak açılmıyor bilgisayar. PSU'dan ses geliyor ve anakartın ışıkları yanıyor ne olmuş olabilir? Dün hepsi yerli yerinde çalışıyordu, kapattım açamıyorum.
 
Merhaba statik elektriği boşaltıp boşaltamadığımı anlayamıyorum, verdiğiniz taktikle deniyorum ancak açılmıyor bilgisayar. PSU'dan ses geliyor ve anakartın ışıkları yanıyor ne olmuş olabilir? Dün hepsi yerli yerinde çalışıyordu, kapattım açamıyorum.

Elektrik almıyorken tuşa 10 saniye basarken fanların ufak hareketlenmesi ışıklarının yanıp sönmesi statik elektriğin boşaltıldığına işaret eder. Statik elektriği boşaltmak bu işi çözemiyorsa BIOS güncellemelisiniz BIOS çökmeleri bu sıkıntıyı yapıyor.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı