Bilgisayar kasıyor

mutecry

Centipat
Katılım
14 Ekim 2020
Mesajlar
35
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi forumlar arkadaşlar,

- 7-8 yıllık bir bilgisayara sahibim. Bilgisayarım ile yaşıt oyunlar örneğin Far Cry 3, Max Payne 2 indiriyor, oynamak istiyorum.
Bilgisayarımın özellikleri, bahsetmiş olduğum oyunların minimum ve önerilen olarak açıklanan sistem değerlerinden iyi ama oyun ayarlarını 800x600 çözünürlüğe ve Low grafiklere düşürmeme rağmen kasıyor. Kasmanın boyutunu örneklemem gerekirse Wolfteam bile kasıyor 😄

- Kasmalardan rahatsız olup acaba Windows 10 mu zorluyor diyerek diski sıfırlayarak USB'den UEFI Windows 8.1 Single Language yükledim, hiçbir değişme yok. ( Driverlar eksiksiz ve güncel )

- Görev yöneticisinde zaman zaman disk %100 oluyor. Harddisk testi yaptım sorun gözükmüyor. Ne anlama geliyor bilmiyorum.

Sorun nedir bilmiyorum, yardımınıza ihtiyacım var.

( Sistem özelliklerim ve dahasına ait fotoğraf ekledim )
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı3.PNG
    Ekran Alıntısı3.PNG
    11,8 KB · Görüntüleme: 129
  • Ekran Alıntısı2.PNG
    Ekran Alıntısı2.PNG
    15 KB · Görüntüleme: 128
  • Ekran Alıntısı5.PNG
    Ekran Alıntısı5.PNG
    33 KB · Görüntüleme: 140
Sıcaklıktan kaynaklı kasma oluyor olabilir, temizlik + termal macun yenilemesi işe yarayabilir. Windows'ta %100 disk kullanımını çözmenin en etkili yolunun SSD alıp, işletim sistemini ona kurmak olduğunu düşünüyorum.
 
Kaynak İzleyicisinden disk kullanımına sebep olan işlemleri ve hizmetleri paylaşırsan fikir yürütebiliriz.
sürekli olan bir durum değil, bir an geliyor bilgisayar resmen çakılıyor, disk kullanımını %100 yapan öge değişiklik gösteriyor.
Termal Macun'u yenilediniz mi?
hayır
Bakım ve temizlik konusu önemli hocam acaba düzenli olarak bakımını yaptırdınız mı 9 yıllık bilgisayarınızın?
hayır, hatta son 2-3 yıldır ekran kırık yatıyordu 😄 uzaktan eğitim sebebiyle yaptırdım.
9 senede sadece 198 gün mü kullandınız?
daha fazladır elbette ama son 2-3 yıldır ekran kırık yatıyordu 😄 uzaktan eğitim sebebiyle yaptırdım.
Hocam bilgisayarım 9 yıllık diyorsunuz ama diskinizin çalışma süresi 198 gün. Ne iş?
Bu arada sisteminize detaylı bir temizlik yapıp SSD alırsanız gözle görülür bir hızlanma olacaktır.
Daha fazladır fakat son 2-3 yıldır ekran kırık yatıyordu 😄 uzaktan eğitim sebebiyle yaptırdım.
Sıcaklıktan kaynaklı kasma oluyor olabilir, temizlik + termal macun yenilemesi işe yarayabilir. Windows'ta %100 disk kullanımını çözmenin en etkili yolunun SSD alıp, işletim sistemini ona kurmak olduğunu düşünüyorum.
teşekkür ederim, temizlik ve termal macun yenilemelerini yapacağım artık kesinlikle. Sadece ssd almakta süpheliyim. Ssd yalnızca açılıp kapanma sürelerine etki eder deniyor.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı