Bilgisayar kendisini resetliyor

erkan demirel

Centipat
Katılım
3 Ağustos 2019
Mesajlar
11
Bilgisayar kendisini beklenmedik anda resetliyor ısınma sorunu olduğunu düşünmüyorum. RAM'lerde sıkıntı yok, harddiskte sıkıntı yok, PSU ya da işlemcide sorun olabilir mi? Onlarda sorun varsa nasıl anlayabilirim?
 
Genellikle RAM kaynaklı bir sorun anlatılana göre anakartın pilini çıkarıp takmayı deneyin.
RAM slotlarına doğru yerleşim yaptığınıza emin misiniz?
 
Üstten not: Kasanızın hala garantisi var ise hiç içini açmadığınız için aşağıdakileri yaparsanız garanti dışı kalacaktır. Bu benim sorumluluğumda değildir. Garantiye yollayın.

Yapılacaklar :

1.Bu sorun donanımsal mı yoksa yazılımsal mı (virüs vs) olduğunun tespiti. Anti virüs felan değil direk temiz format atın.
Hala bu sorun devam ediyor ise yazılımsal değil donanımsal bir sorundur.
2.İşlemci sıcaklıklarınızı kontrol edin. Eğer sıcaklık problemi yok ise (her ihtimale karşın) termal macunu değiştirin.
3.Eğer hala devam ediyor ise sorun:
a-) RAM
b-) Anakart
c-) Güç Kaynağı
Yukarıdaki donanımlardan biri bozuk olabilir. Bence bir arkadaşınızdan 15 dakikalığına RAM isteyin. Verecektir. Takın bilgisayara ve deneyin. Eğer sorun devam ederse bu sorun biraz cep yakacaktır.
4.Güç kaynağını bilgisayardan sökün ve dışındaki vidaları çıkartın. Fanlarını, pasif soğutma demirlerini iyice temizleyin. Bunu bir kompresör ile yapılırsa daha sağlıklı olacaktır. Tekrar taktığınız halde halen reset atıyor ise başka bir güç kaynağı satın alın.
5.Tüm bu emeklere rağmen halen bilgisayar kendine reset atıyor ise anakartınızı değiştirin. Halen garantiniz var ise değiştirin.

Kolay gelsin.

Not: Bunları ben yazmadım. Hazır aldım.
 
Bilgisayarınıza format atarak sorunun yazılımsal mı yoksa donanımsal mı olduğunu anlayabilirsiniz. Bileşenlerin çok ısınmasından ötürü bu sorunu yaşamıyorsanız eğer problem RAM, Anakart ya da PSU'dan ötürü olabilir. Sorun RAM'de değilse PSU'dan ötürü olduğunu düşünüyorum. Model belirtir misiniz?
 
Herhangi bir reset anında bileşenleri kaç derece olduğunu biliyor musunuz? Her ihtimali göze almak lazım :).

İşlemci sıcaklığı en fazla 65 çıktığını gördüm ekran kartı 73 o civarlarda sıcaklık?
RAM kaynaklı olduğunu düşünmüyorum ki bu sorun genelde PSU kaynaklı oluyor. PSU marka ve model belirtin.

PSU marka FSP300-60 HSN 300W.
Bilgisayarınıza format atarak sorunun yazılımsal mı yoksa donanımsal mı olduğunu anlayabilirsiniz. Bileşenlerin çok ısınmasından ötürü bu sorunu yaşamıyorsanız eğer problem RAM, anakart ya da PSU'dan ötürü olabilir. Sorun RAM'de değilse PSU'dan ötürü olduğunu düşünüyorum. Model belirtir misiniz?

PSU marka FSP300-60 HSN 300W.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı