GPT ile legacy Boot bir arada olabilir mi?

ygtdmrzz

Hectopat
Katılım
8 Ekim 2020
Mesajlar
52
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Soru başlıktaki gibi Rufus'un son sürümü MBR ise legacy GPT ise UEFI olarak kodluyor. Direkt ikisi bağımsız olaylar değil mi normalde?
 
BIOS'unuz Legacy ise Legacy olanı UEFI ise UEFI olanı seçmeniz gerekiyor.
Hayır. Çünkü Boot eden BIOS ve o da ya legacy ya da UEFI olur.

Rufus.jpg

Rufus.jpg


En alttaki rufus mbr kullan seçilmeli mi ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10 UEFI'yle mi kurulu ve hangi işletim sistemi kurmak istiyorsunuz?


Windows kurulumunda UEFI'yle kurduysanız GPT'yle yazdırın. Yoksa MBR kalsın

Şu an windows yok sistemde önceki kurulum nasıldı hatırlamıyorum açıkçası hdd bozulduğu için ssd aldım ona yapıcam kurulumu ama görünüşe göre mbr ve legacy destekliyo sistemim sadece zaten eski bi sistem belki ssd yeni olduğu için legacy kurulum olsa bile gpt destekler diye düşündüm ama olmuyomuş :)
 
Şu an Windows yok sistemde önceki kurulum nasıldı hatırlamıyorum açıkçası HDD bozulduğu için SSD aldım ona yapacağım kurulumu ama görünüşe göre MBR ve legacy destekliyor sistemim sadece zaten eski bir sistem belki SSD yeni olduğu için legacy kurulum olsa bile GPT destekler diye düşündüm ama olmuyormuş :)

GPT destekliyorsa GPT yazdırın yoksa ellemeyin onu. Bir de hangi sistemi kuracaksınız?
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı