CrystalDiskInfo Toshiba MQ01ABF050 HDD sağlamlık durumu dikkat

Teknocuk

Hectopat
Katılım
2 Eylül 2020
Mesajlar
4.176
Makaleler
1
Çözümler
22
Bugün laptopa yeni bir HDD takıldı. Ben de CrystalDiskInfo indireyim dedim sağlığına falan bakmak için. O sırada HDD durumunun dikkat olduğunu gördüm ve iki bölümde sarı yanıyor. Bu hataları Low-Level format gibi şeylerle çözebilir miyim? (CrystalDiskInfo neden öyle diye sorarsanız merak edip Shizuku adlı tema setup dosyasını indirdim.)

hard disk.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
HDD sıfır değil ikinci el bir HDD takmışlar. HDD Sentinel ile sağlık durumunu paylaşınız. RAW veriler olduğu için kaç tane bozuk sektör olduğu anlaşılmıyor.
 
Son düzenleme:
Current Pending Sector hatasını Low Level Format ile çözebilirsiniz ama Reallocated Sector Count hatasını çözemezsiniz. Current Pending Sector değeri çok fazla olduğu için aralarından bozuk sektörler çıkabilir ve Reallocated Sector Count değeri artabilir. Reallocated Sector Count değeri disk yüzeyindeki yedek alana giden bozuk sektörlerin sayısını gösterir. Current Pending Sector ise disk yüzeyindeki yedek alana gitmeyi bekleyen kararsız sektörlerin sayısını gösterir. Disk bu kararsız sektörlerin bazılarını sorunsuz bir şekilde okursa bu değer azalacaktır. Bu hatalar dışında diskin durumu iyi.
Diski Windows üzerinden Quick format kapalı olarak formatlamayı deneyiniz.
 
HDD sıfır değil ikinci el bir HDD takmışlar. HDD Sentinel ile sağlık durumunu paylaşınız. RAW veriler olduğu için kaç tsne bozuk sektör olduğu anlaşılmıyor.
HDD laptop ilk alındığından beri vardı ancak bir ara hard disk arızası yüzünden boot edilemiyordu hiçbir şekilde o zaman vermiştik ama değiştirmediğine eminim hard diski çünkü laptop 2016'da alındı dediğim hard disk hasarı 2019'da oldu zaten okul zamanı kullanmadım bilgisayarı yazın açtım biraz sadece.
Diski Windows üzerinden Quick format kapalı olarak formatlamayı deneyiniz
Nasıl yapacağım pek bir bilgim yok anlatır mısınız?
 
HDD laptop ilk alındığından beri vardı ancak bir ara hard disk arızası yüzünden boot edilemiyordu hiçbir şekilde o zaman vermiştik ama değiştirmediğine eminim hard diski çünü 2016'da alında dediğim hard disk hasarı 2019'da oldu zaten okul zamanı kullanmadım bilgisayarı yazın açtım biraz sadece.
Dostum yeni HDD al bu HDD emekli olmuş.
 
Bilgisayarıma girin orada 2 tane disk göreceksiniz D diskine sağ tıklayıp biçimlendire tıklayın çıkan ekranda Quick format ya da hızlı format seçeneği olacaktır bu tiki kaldırarak uzun format atmış olursunuz.
 
Dostum yeni HDD al bu HDD emekli olmuş.
Kurtarma ihtimali yok mudur? Yaza kadar alamam herhalde malum okul var zaten yazın sistem toplayacağım birde.
Bilgisayarıma girin orada 2 tane disk göreceksiniz D diskine sağ tıklayıp biçimlendire tıklayın çıkan ekranda Quick format ya da hızlı format seçeneği olacaktır bu tiki kaldırarak uzun format atmış olursunuz.
Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.
 

Geri
Yukarı