UEFI Windows 10 kurma

Efe Tekin

Picopat
Katılım
22 Ekim 2020
Mesajlar
106
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ben bir hata yaptım ve bilgisayarı easybcd üzerinden USB'siz sıfırlama kalktım. Sonra Windows yükle ekranında Shift + F10 tuşlarıyla CMD'yi açtım ve diski MBR'den GPT yapabilmek için diski silip GPT yaptım. Ama sonra diski sildiğim için ve USB'siz kurulum yaptığım için Windows 10'u yükleyemedim. Dolayısıyla PC şu an açılıyor ama bazı yazılar çıkıyor. Kısacası şu an PC'de işletim sistemi yok. Şimdi ben bu PC'ye başka bir PC'den Windows 10 indirip USB'ye atsam ve kendi PC mi USB'den başlatsam olur mu? Bir de benim PC UEFI destekliyor ama ama UEFI BIOS'ta falan yok dediğim gibi diski GPT yaptım Rufus ile USB'ye yazarken GPT + UEFI mi seçeyim ve eğer böyle seçersem PC UEFI olur mu? Dediğim gibi PC'de UEFI desteği olduğuna eminim ama şu an UEFI aktif değil yani ben UEFI kurmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim? Yardımcı olursanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.
 
@kayapater Dediğim gibi diski silerken CMD'den convert GPT yazıp diski GPT yaptım. Ama PC UEFI destekli olmasına rağmen UEFI değil yani ben Rufus'tan GPT ve UEFI'yi seçersem PC sorunsuz açılır ve çalışır mı?
 
@kayapater Dediğim gibi diski silerken CMD'den convert GPT yazıp diski GPT yaptım. Ama PC UEFI destekli olmasına rağmen UEFI değil yani ben Rufus'tan GPT ve UEFI'yi seçersem PC sorunsuz açılır ve çalışır mı?
Önceki sistemin mbr disk üzerinde mbr olarak çalışıyormuş. Bundan dolayı diski gpt yapınca sistem devam etmedi. Dediğin gibi rufus ile gpt yazarsan gpt diske Windows'u kurabilir, bilgisayarı açabilirsin. İçinde silinmemesi gereken bir şey var mıydı?
 
@kayapater ben PC'yi sıfırlarken diskin içinde Windows 10 vardı yani USB'siz sıfırlıyordum. Sonra disk MBR idi ben de onu GPT yapabilmek için diski silip GPT yaptım. Şu an GPT'dir muhtemelen ama diski sildiğim için Windows'u yükleyemedim ve şu an USB'den Windows 10 yükleyeceğim. İçinde silinmemesi gereken pek bir şey yoktu Windows vardı o da gitti zaten silinen geri gelmiyor. USB'ye Rufus ile yazarken GPT UEFI diye yazarsam PC UEFI mi olur?
 
@kayapater teşekkürler bir de bu UEFI nasıl bir şey yani BIOS'a girdiğimizde farklı seçenekler falan mı çıkıyor?
Benim farkettiğim tek şey hızlı açılma süresiydi. Windows 10 4 saniye içinde açılıyordu. Ama benim anakartım eski bir mavi gri arkaplanlı biosa sahipti. Belki sizinki daha gelişmiş ise ekstra fonksiyonları vardır. Bilemem.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı