GTX 1660 Ti ve Ryzen 5 1600 AC Origins'de düşük FPS veriyor

İşletim sistemi
Windows 10

semarkand41

Centipat
Katılım
17 Nisan 2020
Mesajlar
7
Merhaba Arkadaşlar,

8 ay kadar önce bu sistemi topladım. RAM 16 GB. Bottleneck testi yaptığımda yüzde 1.6'lık bir sonuç alıyorum. Daha önce Witcher 3 gibi sağlam sistem isteyen oyunları da oynadım ve bir sıkıntı yaşamadım. Ancak AC Origins oyununda özellikle kalabalık mekanlarda FPS düşüşü yaşıyorum. 40-60 arası gidip geliyor. Şehir dışında da stabil bir FPS'im yok. Genelde oynamalar oluyor. Bu sorunu nasıl halledebilirim? Ekran görüntüsü olarak MSI Afterburner değerlerini atıyorum. Şimdiden teşekkürler

Ayrıca oyunu başlatırken de bayağı bir bekliyor. Oyunun .exe uzantılı simgesine tıkladıktan sonra yaklaşık 15 saniye sonra oyunu açıyor, bazen hiç açmıyor.
 

Dosya Ekleri

  • görev yöneticisi.PNG
    görev yöneticisi.PNG
    18,2 KB · Görüntüleme: 64
  • af.png
    af.png
    514,8 KB · Görüntüleme: 56
Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım 1600 AF demek istediniz.
AC=Assasin's Creed
Merhaba Arkadaşlar,

8 Ay kadar önce bu sistemi topladım. RAM 16 GB. Bottleneck testi yaptığımda yüzde 1.6'lık bir sonuç alıyorum. Daha önce Witcher 3 gibi sağlam sistem isteyen oyunları da oynadım ve bir sıkıntı yaşamadım. Ancak AC Origins oyununda özellikle kalabalık mekanlarda FPS düşüşü yaşıyorum. 40-60 arası gidip geliyor. Şehir dışında da stabil bir FPS'im yok. Genelde oynamalar oluyor. Bu sorunu nasıl halledebilirim? Ekran görüntüsü olarak MSI Afterburner değerlerini atıyorum. Şimdiden teşekkürler

Ayrıca oyunu başlatırken de bayağı bir bekliyor. Oyunun .exe uzantılı simgesine tıkladıktan sonra yaklaşık 15 saniye sonra oyunu açıyor, bazen hiç açmıyor.

Assasin's Creed işlemci bazlı bir oyun olduğu için Ryzen 5 1600 1660 Ti'a darboğaz yapabiliyor.
 
Yani oyunla alakalı bir durum mu bu? Başka oyunlarda da başıma gelebilir mi ona göre işlemcimi değiştirmem gerekebilir . Başka yanlış yaptığım birşey yok sanırım.
Arkadaşlar ben değerlerimi tekrar gözden geçirdim. Darboğaz sorunu yok görünüyor. CPU kullanımı ve sıcaklığına bakarsanız herşey normal gözüküyor. Sorun ne olabilir gerçekten anlamıyorum oyunla mı alakalı ? ve geç açılma sorununu da çözemedim işlemci tam güç vermiyor olabilir mi ?
Arkadaşlar yardımcı olabilecek yok mu acaba
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı