4 Mevsim lastik alınır mı?

metozik

Kilopat
Katılım
22 Ocak 2018
Mesajlar
317
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar,

Malum soruyla karşınızdayım. Konya'da yaşıyorum. Aracımın lastikleri bayağı kötü durumda. Kış mı alsam 4 mevsim mi karar veremedim. Kış alsam yaz gelince bir takım daha almak zorunda kalacağım. Ayrıyeten depolama zor olacak benim için. 4 mevsime iyi diyen var, pazarlama stratejisi gereksiz para veriyorsunuz diyen var. Bu konuda düzgün bir test bulamadım. Siz ne düşünüyorsunuz, 4 mevsim tercih ediyor musunuz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yaşadığın şehrin yaz ve kış vakitlerinde gördüğü dereceler, yağış durumları, kar yagışı veya buzlanma durumlarını göz önüne alarak karar vermelisin.
 
4 Mevsim lastik çekinmeden alabilirsiniz. Piyasada dönen çok yanlış bilgi vardır 4 mevsim lastik konusunda pazarlama satış için tüketiciler yanlış bilgilendirilmekte lastiği lastik yapan lastiğin dişleri değildir lastiğin kimyasalı ve bir ömrü olmasıdır. Gidip bilmediğiniz araştırmadığınız bir marka alırsanız performans alamazsınız. Örnek verecek olursak

Bu lastiği biraz araştırmanızı isterim. Artıları ve eksilerine gelecek olursak.
-Sök tak için yılda en az yaz kış 140 TL civarında bir rakam tutar bu maliyetlidir ve buradan karınız olur.
-Yaz kış lastiklerinizi saklayacak yerden kurtarır.
-Yaz kış lastiklerinizi değiştireceğiniz zamandan zahmetten kurtarır.

Eksileri ise fiyatı pahalı olması sürekli kullanacağınız için ömrünün kısa olması.
 
Yaşadığın yere bağlı olarak tercih edilebilir. İstanbul gibi çok fazla karın olmadığı hatta karsız kış geçiren illerde mis gibi de alınıp kullanılır 4 mevsim lastik. Konya'da yaşamadığım için bilmiyorum ama kış şartlarına göre söylediğimi değerlendirebilirsin.

Yaz, kış ayrı al demek kolay. Acaba alacak kişi bu lastikleri nasıl depolayacak, değişimi ve fiyatları için bütçe çıkarabilecek mi diye düşünen yok... Ezbere öneri sunmadan biraz mantık çerçevesinde verin önerileri.
 

Geri
Yukarı