Ekran kartının fanı dönüyor ama görüntü gelmiyor

Özkan SAKA

Hectopat
Katılım
25 Eylül 2014
Mesajlar
54
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ekran kartı aldım. Fanı felan herşeyi dönüyor. Ama monitöre hiçbir şey gelmiyor. Aldığım yere götürdüm ve orda çalıştı. Ekran kartında sorun yok.

Sorum şu: Bu sorun PSU'dan mı yoksa anakarttan mı kaynaklanıyor.
  • Anakart Modeli: Pegatron 2AB6 (eski bir ekran kartı biosu dahi yok)
  • İşlemci:intel core i3 2100 3.10 ghz
  • PSU:350W
  • Ekran kartı:Eskisi HD6450 Yenisi R7 240 (Ekran gelmeyen R7 240)
  • Ram 4GB
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende öyle yapmayı düşünüyorum fakat şimdi anakart alırsam bide psu'da sorun vardır. Boşuna almış olurum. Bana kesin birşey lazım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İki ekran kartının da güç tüketimleri 30 watt civarı, hemen hemen aynı. Sorun PSU kaynaklı olmamalı. Büyük ihtimal anakart sorun çıkarıyordur.
 
Fakat arkadaşlar eski ekran kartıyla yeni ekran kartının tükettiği gücün aynı olduğunu söylüyor Mikail bey.Hemen nasıl güç kaynağını değiştirin diyebiliyorsunuz?
 
Geçen ay yeğenimin PSU'su yandı ve yanında HDD'yi de götürdü. Bileşenin maliyeti bir yana içinde değerli anılar vardı. İşlemci 2. nesil ve PSU'da yıpranmış olabilir. Tam sınırda değerler veriyor olabilir.
 
Yorumlar hiç mantıklı değil. Biri pat diye güç kaynağını değiştir diyor, biri yıpranmış güç kaynağı daha az güç verir diyor. Bana hiç mantıklı gelmedi doğrusu. Güç kaynağı niye yıpransın ki. Almayı düşündüğün ekran kartının kaç watt tükettiği özelliklerinde yazıyordur zaten. Şayet gerçekten şu anda kullandığın ekran kartın ile güç tüketimleri arasında belirgin fark yoksa güç kaynağını değiştirmeni kesinlikle tavsiye etmem.
Benim önerim daha yüksek çıkışlı güç kaynağı olan bir arkadaşının yanına git, güç kaynağını senin kasaya bağla öyle dene. Eğer yine çalışmazsa anakarta eğilebiliriz.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı