RX 570 sistemde takılmalar

MahanN

Hectopat
Katılım
15 Temmuz 2020
Mesajlar
357
Çözümler
4
Merhaba, ben Ayhan. İtopya'dan satın aldığım donanım arşivi v3.5 adlı bilgisayarı mis gibi kullanıyordum, bir süre sonra bilgisayarımda droplar oluştu, hiçbir oyun akıcı değil hepsi donuyordu takılıyordu.

1604849510836.png


Fortnite 144 alırken bile donup takılıyordu. DDU ile kaldırıp ekran kartını bir daha yükledim bunu 3-5 kere yaptım. 6 ay içinde bir sürü ayar denedim fakat düzelmedi ne yapacağım? Bilgisayar özelliklerim sistem özellikleri; - Gigabyte B450M S2H - AMD Ryzen 5 1600 ( Wraith spire soğutucu) - Corsair Vengeance LPX 8 GB 3000MHz CL16 - MSI RX570 Armor OC 4 GB - Adata 480GB SU630 - Corsair Spec Delta RGB 550W 80+
Lütfen yardımcı olursanız sevinirim. PUBG'de Fortnite'da sürekli drop giriyor akıcı bir deneyim sunmuyor, bir aralar keşke FPS'im 60 olsa oyunum akıcı olsa diyordum, lütfen artık bir çözüm bulalım bu RX 570 serisine.

Yazdıklarımı okuduysanız bir de bu bilgisayarla ilgili şöyle bir geçmişim oldu. Ben sürekli PUBG veya drop olan oyunları oynarken eskiden drop yerine mavie ekran veriyordu, yani dropu dogde'lamak için bildiğin mavi ekran yiyordu, sonra baktım ki BIOS güncellemem lazımmış. Verdiği mavi ekran hatası fatal error bir şeydi hatırlamıyorum ama güncellediğimde düzeldi ama droplar oldu. Artık hayatımda droplar vardı, ne yapsam ne etsem düzelmedi ama siz konuya genel bakın, ne yapabiliriz dropun çözülmesi için olarak bakarsanız sevinirim. Mesela YouTube'da birisi İtopya'ya geri yollamış korsan Windows'dan dolayı oluyormuş, ben de Windows'u Microsoft'un kendi sitesinden indirdim ama Windows'u crack bir programla etkinleştirdim.
 

Dosya Ekleri

  • 1604849429078.png
    1604849429078.png
    28,7 KB · Görüntüleme: 43
Son düzenleyen: Moderatör:
Konu tamamen bir facia. Oyun oynarken sicakliklar ne durumda? SSD kronik sorunlu diye hatirliyorum, sorunun kaynagi o olabilir, RAM'ler sorun cikartiyor olabilir, arkaplanda calisan uygulamalar yine ayni sekilde sorunun kaynagi olabilir.
 
Konu tamamen bir facia. Oyun oynarken sicakliklar ne durumda? SSD kronik sorunlu diye hatirliyorum, sorunun kaynagi o olabilir, RAM'ler sorun cikartiyor olabilir, arkaplanda calisan uygulamalar yine ayni sekilde sorunun kaynagi olabilir.

Yalnız ben sadece oyun oynuyorum bu disk ile 2 tane ssdm var hangisine yüklersem donma takılma olmaz belkide SSD'den değildir başka insanlarda kullanıyor bu ikinci SSD'im.

SanDisk SSD Plus 240GB 530MB-440MB/s​

O SSD kronik sorunlu. Değişim lazım.

Dediğim gibi sadece oyun oynamaktayım başka bir çözümü yok mu bende 2 SSD var diğerine geçersem oyyunları ona yüklersem düzelmez mi?
Keşke crack Windows yapmasaydın. Bence RX570 ile ilgili değil veya RAM ile. SSDya da Windows'un crack diye olabilir.

Ne yapabiliriz peki dediğim gibi donma takılma oluyor FPS düşmesi oluyor SSD sağlını test edemez miyim size o zaman screenshot atarım sizde bakarsınız değerlerine.
 
2 SSD'de kronik sorunlu.

Ne yapacağım ya bu bilgisayarı bir sürü insan aldı bu modeli donanım arşivi v3.5 başkalarına sorduğumda onlarda olmuş Windows korsanmış diye format atmışlar düzelmiş diğer bir kişi daha var YouTube'da testini yapıyordu aldığım PC'nin ona ulaşıp sordum sende sorun var mı diye hayır dedi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı