Android Uygulamaları Windows'ta doğrudan çalışacak!

Microsoft, Microsoft Store'daki (Windows Mağazası olarak da bilinir) 'uygulama boşluğunu' kapatacak yeni bir proje üzerinde çalışıyor.

Eki Görüntüle 750676

Teknoloji devi şimdi Android uygulamalarını yerel olarak çalıştırmanıza izin verecek yeni bir proje üzerinde çalışıyor.

Microsoft'un Windows 10'da Android uygulamaları desteğini nasıl etkinleştirmeyi planladığı belli değil, ancak raporlar, şirketin kullanıcıların Android uygulamalarını Microsoft Store aracılığıyla yerel olarak çalıştırmasına izin vereceğini öne sürdü.

Teorik olarak, geliştiriciler uygulamaları Microsoft Store'da yayınlayabilecekler ve uyumlu bir Windows donanımı olan herkes bunları yükleyebilecektir.

Tüm bunların Windows geliştiricileri için ne anlama geldiği ve Microsoft Store'daki uygulama boşluğunun kapatılması görülecek. Microsoft, Windows geliştiricilerini destekleme konusunda uzun bir geçmişe sahiptir ve bu hamle, projenin başarılı olması durumunda Microsoft'un kendi geliştirici tabanını da yabancılaştırabilir.

Google Play Store şu anda hem kaliteli hem de korkunç uygulamalarla dolu, Windows 10'daki mobil cihazlar için optimize edilmiş uygulamaların zayıf kullanıcı deneyiminden bahsetmeye gerek yok.

Elbette, Windows 10'daki Android uygulamaları iddialı bir plan gibi görünüyor ve yalnızca Microsoft Mağazasından UWP ve PWA'ları çalıştıracak olan Windows 10X'e de fayda sağlayabilir.

Kaynaklara göre, teknoloji devinin yeni masaüstü kullanıcı arayüzünü başlatmasının beklendiği 2021'in ikinci yarısında Android uygulamaları Windows 10'a gelebilir.

Kaynak: Windows 10 is reportedly getting native Android apps support
Bunlara Android oyunlar da dahil değil mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu geliştiricilere büyük bir yük demek. Oyunundan artık düzgün para kazanması için iki platform ile de uğraşacak.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı