TP-Link Archer VR300 kablosuzda değer kaybı

senolyldz

Hectopat
Katılım
14 Aralık 2020
Mesajlar
55
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle Merhabalar...
Konuya hemen geçmek istiyorum TP-Link Archer VR300 modemi bu yıl 5.ayda satın aldım. Satın aldığım zaman ISS Türk Telekom kullanıyordum 16Mbps hızında tarifem vardı.
Bugün 14.12.2020 tarihinde TurkNet'e geçiş yaptım 35Mbps VDSL hızı almam gerekiyor normal şartlarda. Resimlerde gördüğünüz gibi Kablolu bağlantıda normal hız alırken kablosuz bağlantı da ciddi bir hız düşmesi yaşıyorum bunun nedeni modem arızasından mı kaynaklı yoksa bilmediğim bir ayar mı yapmam gerekiyor.
Yardımlarınızı bekliyorum saygılarımla...
 

Dosya Ekleri

  • KABLOLU ARAYÜZÜ.jpg
    KABLOLU ARAYÜZÜ.jpg
    263,1 KB · Görüntüleme: 94
  • KABLOSUZ HIZ.jpg
    KABLOSUZ HIZ.jpg
    277,1 KB · Görüntüleme: 77
  • MODEM ARAYÜZÜ.jpg
    MODEM ARAYÜZÜ.jpg
    277 KB · Görüntüleme: 85
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarının ağ kartını değiştir. Büyük ihtimalle vasat bir ağ kartı vardır.

Ayrıca neden Extra DSL almadınız ki? İade etme şansınız varsa iade edin.
 
Bilgisayarının ağ kartını değiştir. Büyük ihtimalle vasat bir ağ kartı vardır.

Ayrıca neden Extra DSL almadınız ki? İade etme şansınız varsa iade edin.
Bilgisayarımın Ağ kartı ile alakasını anlayamadım ? aynı şekilde telefonumda kablosuz hız testi yaptığımda 10Mbps hızı alıyorum sabit şekilde ama kabloyu takınca bir sorun olmuyor
 
Bilgisayarımın ağ kartı ile alakasını anlayamadım? Aynı şekilde telefonumda kablosuz hız testi yaptığımda 10 Mbps hızı alıyorum sabit şekilde ama kabloyu takınca bir sorun olmuyor.
Dediğim gibi iade edip Keenetic Extra DSL alın.

Zaten o modem kötü. Bulunduğunuz yerde de bağlantı kirliliği olabilir.
 
VR300'ü yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum her ne kadar kullansam da bana göre iyi bir modem değil parasını haketmiyor fakat bu durumun modemle bir alakası yok. Çünkü anormal bir durum.
VR300 alacaklara tavsiye etmem kesinlikle. Isınma sorunu mevcut.
Bende mayıs ayında almıştım daha önce ADSL 16Mbps hız kullandığım için kablosuz 10Mbps hız normal zannediyordum taa ki bugün 35 Mbps VDSL İSS geçinceye kadar bu durumu ben modemden şüphelenmiştim
 
Dediğim gibi iade edip Keenetic Extra DSL alın.

Zaten o modem kötü. Bulunduğunuz yerde de bağlantı kirliliği olabilir.
Tp-Link destek maile gönderdim bugün garantisi hala devam ediyor yanıtlarına göre hareket edeceğim
Sol taraftaki menüden kablosuz-kablosuz ayarları-iletim gücü yüksek işaretleyip kaydedip deneyin bir.
İletim gücü en yüksek kısmında
 
"""Merhabalar,
Cihaz ara yüzünde WPS fonksiyonunu kapatmanız ve kablosuz kanalı 2.4GHz için 11, 5GHz için 36 kanallarına sabitlemenizi tavsiye ederiz.
Ayrıca cihazın bulunduğu yerde mikrodalga sinyaller yayan veya sinyal bozan farklı bir cihazın olmamasına (telsiz telefon, mikrodalga fırın, vb. diğer aygıtlar) dikkat ediniz."""

Gece böyle bir mail geldi adımları uyguladığım halde sonuç hala devam ediyor. Donanımsal bir sorun olduğu bariz belli oldu en kısa zamanda iade veya değişim talep edeceğim.
Donanımsal problem olabilir.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı