YouTuber'lar neden vergi ödüyor?

Youtuber'lar bence internet, elektrik faturası da ödememeli. Hatta onların faturaları bizlere yansıtılmalı.
Ne alakası var? Keşke kendi çapında bir şeyler yapmaya çalışan bir youtuber olsaydınız, belki o zaman anlardınız ne demeye çalıştığımı, ülkede her youtuber Unlost,Enes Batur gibi para kazanmıyor. Bilgisayar alabilmek için kaç ay uğraşan youtuberlar var. Adam bir yıl emek edip altı üstü 10 bin Tl kazanıyor ve gidip GTX1660 parası kadar vergi veriyor. Zaten ülkede her manada sosyal medya fenomenlerinin çoğu günah keçisi ilan edildi. Sebebi de tek vasfı onlara çamur atmak olan, 10 dk video fikri düşünemeyip, saatlerce edit yapmayı bilmeyen insanlar yüzünden.
 
Ne alakası var? Keşke kendi çapında bir şeyler yapmaya çalışan bir YouTuber olsaydınız, belki o zaman anlardınız ne demeye çalıştığımı, ülkede her YouTuber unlost, Enes batur gibi para kazanmıyor. Bilgisayar alabilmek için kaç ay uğraşan YouTuber'lar var. Adam bir yıl emek edip altı üstü 10 bin TL kazanıyor ve gidip GTX1660 parası kadar vergi veriyor. Zaten ülkede her manada sosyal medya fenomenlerinin çoğu günah keçisi ilan edildi. Sebebi de tek vasfı onlara çamur atmak olan, 10 dk video fikri düşünemeyip, saatlerce edit yapmayı bilmeyen insanlar yüzünden.
Kusura bakmayın da yılda 10 bin TL kazancı varsa o işi neden yapıyor? Eğer babanın evin de yaşıyorsan gidip 5 ay asgari ücretle çalışsan bile sistem toplarsın.
 
Yılda 10 bin Tl kazanan bir insanın 2 bin Tl vergi vermesi sizce normal mi? Bu insan bilgisayarına mı, internetine mi para yetiştirsin?
Bunun şikayetini bize etmeyeceksin. Ayrıca +-%2-3 farklılıklar olsada dünyanın her yerinde böyle. He, dersen ki ABD vb diğer ülkeler gibi dersen ki eğitim paralı olsun, sağlık paralı olsun devlette senden yıllık 2bin değilde bin TL alır.
 
Kusura bakmayın da yılda 10 bin TL kazancı varsa o işi neden yapıyor? Eğer babanın evin de yaşıyorsan gidip 5 ay asgari ücretle çalışsan bile sistem toplarsın.
Adam sadece sistem toplayıp bırakmıyor ki, gidip o sistemi alıyor ve daha iyi yerlere gelmek için kullanıyor. Zaten sistemin kıymetini bilip, emek harcarsa 1 yıl sonra ayda 10 bin Tl kazanmaya başlıyor. Parayı kazandığı yerinde devletle bağlantısı yok, gerçi devletin bu gençlere desteği de yok ama iş para yerine gelince hemen göz koyuyor.
 
Geçtiğin yollar, bindiğin araçlar, açılan fabrikalar ve temel hizmetlerin hepsini devlet vergi ile sağlıyor halka.
Aynen öyle. Mesela millet bahçesi 🐺🤣. Güldürmeyin ya. Ülkede hizmet görmüyorsun ki karşılığını veresin. Hangi ülkede 1 milyon ₺ olan arabadan 2 - 3 milyon ₺ vergi alınıyor.
 
Adam sadece sistem toplayıp bırakmıyor ki, gidip o sistemi alıyor ve daha iyi yerlere gelmek için kullanıyor. Zaten sistemin kıymetini bilip, emek harcarsa 1 yıl sonra ayda 10 bin TL kazanmaya başlıyor. Parayı kazandığı yerinde devletle bağlantısı yok, gerçi devletin bu gençlere desteği de yok ama iş para yerine gelince hemen göz koyuyor.

Gelir vergisi diye bir şey var adı üstünde.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı