Explorer.exe'ye virüs bulaşmış olabilir mi?

Katılım
15 Eylül 2020
Mesajlar
6.270
Makaleler
34
Çözümler
29
Arkadaşlar, kasım ayının son haftalarından beri cihazımda bir anormallik var. Bazen hiç ısınmıyor boşta böyle 35-40 derece gidiyor. Bazen ise 60 derece falan oluyor boşta. Mining virüsünden şüphelendim. Bir sürü programla tarama yaptım. Ancak sorunu çözemedim. Bugün ise bir ihtimal deyip explorer.exe işlemini kapattım. Kapattığım gibi işlemci ısısı 55-60 dereceden 36-43 derece arasına düştü. explorer.exe ile alakalı bir ısınma durumu var yani. Bunu nasıl çözebiliriz? Ayarlardan sıfırlarsam düzelir mi? Çünkü gerçekten bıktım bu sorunla uğraşmaktan. explorer.exe işlemine bir virüs saklanmış olabilir mi?
 


Bu iki yazılım ile tam tarama yaptınız mı?

Sorunun donanımsal olduğunu düşünüyorum. Termal macun kurumuş olabilir.
 


Bu iki yazılım ile tam tarama yaptınız mı?

Oho hocam 2 gündür belki bulur diye defalarca tarama yaptım bunlarla. Ama bulamadılar virüsü.
 
Sisteminizi belirtin. İmzanızda olsa bile belirtmek zorundasınız.
Pardon aceleye geldiği için belirtmemişim. İ7-2670QM kullanıyor cihazım işlemci olarak. Burada esas konu işlemci olduğu için diğer bileşenleri yazmam gerekmiyor ama yazayım yine de. 8 GB RAM mevcut ve 860 EVO'da SSD takılı cihazımda.
Ben bir şey açmayınca ekran kartım 20-19 derecelerde kalıyor, Google açınca 30 derece, merak etmeyin bu normaldir.
Normal değil hocam. Çünkü cihazım tüm bakımlarına rağmen çok ısınıyor belli günler. Bir virüs var ki sistemi yoruyor. Çünkü ikinci işletim sistemin de 35 derece her şey açık. Bu kullandığım ana işletim sistemin de ise explorer.exe açıksa 50-60 derece. Bu imkansız çünkü dediğim gibi bakımları tam. Arctic-MX4 sürülü termal macun olarak. Laptop'un çift fan çıkışı mevcut. Tüm çıkışları tozdan arındırdım. Ki ısınmıyor ama bir virüs yüzünden yük biniyor cihazıma.
 
@PossibleTurco Sisteminizde performans kaybı yoksa ve sadece ısınma sorunundan şikayetçiyseniz şöyle söyleyeyim: Herhangi bir tarayıcı açtığınızda bile işlemci yüke giriyor. Siz de laptop kullanıyorum diyorsunuz, o zaman büyük ihtimal durum budur. Belki cihazı temizleme vaktiniz gelmiştir?

Düzenleme: explorer.exe kapalıyken arayüz kapanıyor, bundan dolayı sıcaklık düşebilir.

Ben yine de etiketleyeyim. @Murat5038
Bu konuya rapor da eklemenizi öneririm: HijackThis Log Paylaşımı ve Çözümleri
 
@PossibleTurco Sisteminizde performans kaybı yoksa ve sadece ısınma sorunundan şikayetçiyseniz şöyle söyleyeyim: Herhangi bir tarayıcı açtığınızda bile işlemci yüke giriyor. Siz de laptop kullanıyorum diyorsunuz, o zaman büyük ihtimal durum budur. Belki cihazı temizleme vaktiniz gelmiştir?

Düzenleme: explorer.exe kapalıyken arayüz kapanıyor, bundan dolayı sıcaklık düşebilir.

Ben yine de etiketleyeyim. @Murat5038
Bu konuya rapor da eklemenizi öneririm: HijackThis Log Paylaşımı ve Çözümleri
Hocam temizliğini daha geçen hafta yaptım. Emin olun içi şu an pırıl pırıl. Arctic-MX4 macunumu da sürdüm. Benim sorunum şu. Laptopum Pazartesi, Salı, Perşembe ve Cuma günleri 50-60 derece oluyor boşta. Diğer günler ise 30-45 arası oluyor. Ve hep explorer.exe açıktı. Bunun sebebi ise explorer.exe gözlemlediğim kadarıyla. Çünkü bugün ısındığı bir gün ve explorer.exe kapanınca tak düştü işlemci ısısı. İşlemci ne kadar güç harcıyor diye baktım ısındığı zaman. Bu dediğim günler 10-20W güç harcıyor boşta. Diğer günler ise 3.5W falan. Bence bir virüs gizlice mining yapıyor sistemimde.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı