Corsair RM 650W PSU incelemesi

Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle size sistemimi açıklayayım ve ardından da neden bu güç kaynağını seçtiğimi. Sistemim R5 3600X, XFX 4 GB 5500XT, 16 GB 3200MHz G.Skill RAM ve 2 adet M.2 SSD'den oluşmakta. Kendi yaptığım testlerde ve oynadığım oyunlarda ekran kartım en fazla 115W güç tüketti. İşlemcimin de Boost'unu kapatarak kullanıyorum sabit 3.8GHz'de ve o da en yüksek olarak 65W güç tüketiyor. Kasanın içerisinde fan kullanmıyorum. Sebebi de zaten bu güç kaynağını almamla aynı sebep. Sessizlik.

Bilgisayarın başında saatlerce oturup en fazla 1 saat oyun oynayan biri olduğum için o fan sesleri başımı ağrıtıyordu. Soğutucumu Be Quiet! Dark Rock Slim olarak değiştirdim ve hem sıcaklık hem de ses problemi çözülmüş oldu. Ekran kartım belli bir güç yüklenmediği sürece fanlarını açmıyor. Kasada geriye ses yapan tek şey güç kaynağı olarak kalmıştı. Öncesinde de Xigmatek Beast kasasının içinde gelen 650W'lık 80+ güç kaynağını kullanıyordum ve fanı sürekli açıktı.

Bu güç kaynağına geçtikten sonra kasamda artık ses yapan hiçbir şey kalmadı çünkü güç kaynağının %40 yük olmadığı sürece Zero-fan özelliği var. Yani film izlerken, Word'de bir şeyler yazarken, Chrome'da gezinirken fanı asla çalışmıyor. Oyun oynarken zaten ekran kartının fanları çalıştığı için, güç kaynağının fanını çalıştırıp çalıştırmadığından haberim bile olmuyor. Toplamda 200W gücü bile görmeyen bir sistemim olduğu için kasam şu an tamamen sessiz ve siz de eğer sessizlikle benim gibi kafayı bozmuş biriyseniz ve benimkine benzer bir sisteminiz varsa gözünüz kapalı bir şekilde bu güç kaynağını alabilirsiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kalitesiz kapasitor kullaniyor diye PSU'ya bomba muamelesi cekenlere atariz artik. :)
O kadar teknik detayını bilmiyorum hocam ama 1 günlük bir araştırma ve ardından fiyat araştırması yetti karar vermeme.
Biraz fanteziye kaçmış.
Evin konumu sayesinde sessiz bir yerde yaşıyorum. Geceleri de odam nerdeyse sıfır gürültülü oluyor. Belki yoldan geçen motorların sesini duyuyorumdur. O kadar. Macbook ve mac mini'den gelen biri olduğum için ses beni çok yoruyordu ve özellik o fanların sesi başımı ağrıtıyordu uzun sürelerde duyduğum zaman. Çünkü müzik dinlemeyip, video izlemediğim zamanlarda tek ses gelen yer kasa oluyordu. Bu yüzden fanteziden ziyade benim için gereklilikti bunu yapmam.
Uzun süredir RM750x kullanıyorum ben de. Gerçekten sessiz ve verimli bir seri.
RM750 alacaktım ben de ama yılbaşından sonraya kalmasını istemedim. Aralarında 100 lira fark var ama ben zaten o 100 liralık W farkının faydasını görmeyeceğim için benim için fazla bile oldu RM650.
Hocam merhaba, sistem kapanırken PSU'dan gelen bir "tık" sesi duyuyor musunuz?
Xigmatek güç kaynağında oluyordu evet. O da dikkat ettiğim bir kriterdi ve bu güç kaynağı daha gıkını çıkarmadı :)
 

Geri
Yukarı