Linux Mint birim küçültme hatası

@Hersiti Diğer donanımlarda yetiyordur diye düşünüyorum. Sen bir kontrol et Ubuntu'nun sitesinden bilgisayar uygun mudur? Eğer uygunsa olur. Lütfen yükledikten sonra izlenimlerini de bana aktar.
 
@neofetch Bu cümleyi çok kuruyorum ama ben Linux'a Ubuntu(14.04 LTS) ile başladım. Yeni Ubuntu'yu da sanal makinede deneme kararı aldım. Kotamda yer açılınca deneyeceğim.
 
@neofetch Bu cümleyi çok kuruyorum ama ben Linux'a Ubuntu(14.04 LTS) ile başladım. Yeni Ubuntu'yu da sanal makinede deneme kararı aldım. Kotamda yer açılınca deneyeceğim.

APT çok kırılgan kardeşim Ubuntu'da 50 milyon kullanıcının hakkını verebilecek kadar sağlam bir dağıtım değil açıkcası. Elimin altında o kadar tester olsa ben şu halimle çok daha iyisini yaparım. Bence Ubuntu maddi kaygı güttüğü için ucuzculuktan kaybeden bir dağıtım. Distrowatch sitesinde çok iyi dağıtımlar var birçoğu repoları küçük veya yeterince test edilmemiş olduğu için hakettiği değeri göremiyor bir yere varamıyor. Ne dahiler var Canonicalın parayla yapamadığı şeyi tek başına bir dağıtım geliştirerek yapabilen. Ama insanların koyun psikolojisi yüzünden özgür yazılımı gerçekten savunmayan Ubuntu gibi ucubeler şahlanırken el üstünde tutulmayı gerçekten hak eden vizyon sahibi yaratımlar hak ettiği değeri göremiyor.
 
@gen2 Peki Hocam Gnome kullanan en iyi ".Deb" tabanlı dağıtım nedir?

Aslında GNU dünyasında kötüler var ama bir şeyin ne kadar iyi olduğu senin ihtiyacına göre değişir. Benim tavsiyem sana uymayabilir. Ben genel yapı olarak araştırma yapmayı severim ama sen sevmeyebilirsin bu yüzden her ikimizin iyileri farklı olabilir. Burada bir tavsiyede bulunurum ama tavsiye ettiğim dağıtım kullanıcı eksikliğinden dolayı biraz sorunlu olabilir. Benim bunları çözmek için zamanım varken senin olmadığı için isabetli olmaz, yine de hafızamı zorlayıp iyi olduğunu düşündüğüm dağıtımlardan bir tane bulmaya çalışayım.
@gen2 Peki Hocam Gnome kullanan en iyi ".Deb" tabanlı dağıtım nedir?

Biraz baktım bayağı uzun zaman olmuş. Bu soruyu bana eskiden sorsan tonla nefes alan dağıtım sayabilirdim sana. Ancak şimdi bakıyorum ki birçoğu Ubuntu tekeli altında ezilip gelişmeyi bırakmış durumdalar. Xandros, Mepis, Kanotix, MX, Antix derdim herhalde. Bunların Gnome spinleri var mı bilmiyorum. Kendin kurup kullanabilirsin. En iyi Gnome Debian dağıtımı derken, her şeyi düşünülmüş tıkırında bir desktop mu soruyorsun? Yoksa Gnome olarak kullanabileceğim iyi dağıtım mı istiyorsun? Anlamadım.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı