Corsair Spec Delta kasadan uğultu geliyor

Exelderm

Kilopat
Katılım
19 Eylül 2013
Mesajlar
297
Çözümler
1
Arkadaşlar merhaba. Corsair Spec Delta kasa kullanıyorum. Kendi PSU'su var. VS550. Bu ara kasadan uğultu geliyor. Fanları silent moda alıyorum. Sadece işlemci fanı çalışıyor o da 350 RPM ile çalışıyor. 1 adet 2 TB Seagate Barracuda HDD var depolama için kullandığım. HDD Case'e titreşim engelleyici contalar ile monte ettim. Uğultu da HDD ve ön kisimdaki 3'lü RGB fanlarin oradan geliyor. HDD'yi söküp denedim, ses devam ediyor. Temas yapan kablo mu var diye baktım, ses yine devam ediyor. PSU tarafında sesi dinledim, orada ses yok. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uğultu da HDD ve ön kısımdaki üçlü RGB fanların oradan geliyor. HDD'yi söküp denedim, ses devam ediyor.
Fanların kablosunu sökmeyi denedin mi? Fanlardan gelme ihtimali de var, onu denemedin sanırım.
 
Fanların kablosunu sökmeyi denedin mi? Fanlardan gelme ihtimali de var, onu denemedin sanırım.
denedim. fanlardan değil. kasa fanlarım zaten stop durumdaydı. işlemci fanım da Noctua nh-u12a zaten sessiz ama yine de emin olmak için çıkardım. güç kaynağından geldiğini tespit ettim. PSU'yu kasaya temas etmeyecek şekilde dışarı çıkarıp çalıştırdım vuruntu ve uğuldama gibi ses geldiğini farkettim. VS550'nin 2018 modeli ancak yine de ses sorunu devam ediyor sanırım bu modelde.

ilerleyen zamanda sıkıntı yaratır mı bilmiyorum ama ilk fırsatta değiştireceğim. RM650 modüler almayı düşünüyorum. Hem gold sertifikalı hem de ileride donanım upgrade için yeterli watt değerine sahip.
 
İlerleyen zamanda sıkıntı yaratır mı bilmiyorum ama ilk fırsatta değiştireceğim. RM650 modüler almayı düşünüyorum. Hem gold sertifikalı hem de sonradan donanım upgrade için yeterli W değerine sahip.
PSU almak istediğin zaman farklı bir konu açıp öneri isteyebilirsin hocam.
 

Geri
Yukarı