İki farklı cihazda internet hızı sorunu

  • Konuyu başlatan yka
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 1.282

yka

Femtopat
Katılım
5 Ocak 2021
Mesajlar
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Normalde internetim steamda abimin bilgisayarında Ethernet ile 11.2 ile falan indiriyor ama benim bilgisayarımda aynı Ethernet ile 1.2 görüyor sabit kalıyor ben kendi bilgisayarıma wirless takınca da 9 falan falan alıyor. Ben neden Ethernet takınca Max 1.2 görüyorum. Acaba bir fikri olan var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde internetim steamda abimin bilgisayarında Ethernet ile 11.2 ile falan indiriyor ama benim bilgisayarımda aynı Ethernet ile 1.2 görüyor sabit kalıyor ben kendi bilgisayarıma wirless takınca da 9 falan falan alıyor. Ben neden Ethernet takınca Max 1.2 görüyorum. Acaba bir fikri olan var mı?

Ethernet ayarlarından veya driverlarından olabilir Ethernet ayarlardan 10Mbps'ye sabitlenmiş olabilir.
 
10 Mbps'ye sabitlenmis olabilir nasıl düzeltecegim yardım edebilir misin?

Sağ ağ simgesine sağ tık Ağ ve İnternet ayarlarına basın sonradan bağdaştırıcı seçeneklerini değiştire basın Ethernet bağlıyken üstüne çift basın o eğer orada ki durum 10Mb/s gösteriyorsa özellikler gelen ekranda yapılandır oradan gelen ekrandan gelişmişe basıp Speed&duplex ayarını bulun oradan da ayarlamış olursunuz.
 
Sağ ağ simgesine sağ tık ağ ve internet ayarlarına basın sonradan bağdaştırıcı seçeneklerini değiştire basın Ethernet bağlıyken üstüne çift basın o eğer orada ki durum 10Mb/s gösteriyorsa özellikler gelen ekranda yapılandır oradan gelen ekrandan gelişmişe basıp Speed&duplex ayarını bulun oradan da ayarlamış olursunuz.

Ayarı buldum 10mb/s gösteriyor ben bunu ne yapayım 100 mb/s Full duplex mi yoksa baska bir şey mi yapayım.
 
Dostum cok bilgim yok internet ayarları ile alakalı mala anlatır gibi anlatır mısın rica etsem.

Normal de bağlanması lazım direk IP alması lazım ilk önce IP'nin alındığı bölme girmen lazım şu bölüm;

Ekran görüntüsü 2021-01-05 155959.png


Daha demin buraya girmiştin zaten oradan ayrıntılara gir IPv4 adresin ve IPv4 Varsayılan ağ geçidini bir kenara not al.
Sonra özelliklerden gelen sekmede TCP/IPv4 yazan kısma çift tıkla otomatik yerine aşağıdaki seçeneğini seç sonra not aldıklarını doldur 1.cisine IPv4 adresin ikinciye tabla atla otomatik dolacak 3.ye de Varsayılan ağ geçidini yaz hala olmuyorsa kablonu değiştir.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı