Çin aşısı güvenilir mi?

Aşıyı Amerika'dan alsaydık Amerika'nın oyunu. Çin'den alsak virüs ondan çıktı. Rus'lardan alsak tarihte savaştık. Bitmez de bitmez aşıları milliyete göre değil yapım aşamalarına, korumalarına göre bakılmalı. Birkaç ay bekleyin. Bir şey olursa o zamana çıkar.
 
Babam yarın aşı olacak. 8 ay önce babam sağlık çalışanı olduğu için bizde COVID-19 geçirmiştik. Özellikle sosyal medya da bir sürü aşı karşıtı "insan" var. Yaptıkları tek şey dünyanın en güçlü ekonomisine sahip ülkenin yaptığı aşıyı eleştirmek ve dalga geçmek. Sizce yan etkileri şiddetli olur mu? Bugün başkanımız, bakanlarımız ve 100.000 kişiden daha fazla kişi oldu. Gene de sizin görüşlerinizi merak ettim.😀
Çinli olabilirsin.Şaka bir yana güvenim pek yok.
 
Ayrıca sıradan insanların da buraya gelip laklak etmesi hiç hoş bir durum değil. Madem o kadar zekalı insanlarsınız, okuyup siz geliştirseydiniz. Genele konuşuyorum.
Ne demek istediğinizi tam olarak anlamadım. Benim mesajımla bunun ne alakası var? Sağlık çalışanı değilseniz tam olarak güvenilirdir veya değildir diyemezsiniz demiştim sadece.
 
Bakanlarımızın olduğu aşı tuzlu su yada serum falan de
Aziz sancar haklı aslında virüsü çıkaran Çin aşıyı da bulan Çin aşısız virüsü azaltan da Çin bu normal değil.
Dostum adamlar kaç gün boyunca devlet zoruyla tam kapanma yaptılar. Bizde o kadar ekonomi yok gayet normal bence.
 
Aşıya güvenim sıfır.
Türkiye etkinliği %90 diye açıklamıştı. 🙂
 
Ne demek istediğinizi tam olarak anlamadım. Benim mesajımla bunun ne alakası var? Sağlık çalışanı değilseniz tam olarak güvenilirdir veya değildir diyemezsiniz demiştim sadece.

"Normal bir vatandaşın da bu soruyu cevaplayabileceğini sanmıyorum." Tabii cevaplayamazlar.
 
Ülkelere göre farklı koruyuculuk oranları gösteriyor. Koronavirüs çinde ortaya çıkmadı ama orada patladı ve şuan çin'in vaka durumu ortada. Aşı güvenilir kanaatindeyim, binbir türlü iddialar orta atılıyor şudur budur, bu her zaman oluyor, teorilere çok bağlanıyoruz. Şimdi böyle güvenirliği tartışılıyor tahminim yaza doğru aşılama büyük oranda olursa Korona bitmeyecek ama etkisi kırılacak. Aşıdan korkmayalım.
 
Bu bakış açısıyla günlük yaşamınızı nasıl sürdürüyorsunuz ? Ya marketten aldınız süt gerçek değilse ?
Devlet büyükleri aşı olsa ayrı olmasa ayrı bir şey. Ne yapsınlar, ne istiyorsunuz ? Olması gerekeni yaptılar ve halkı teşvik ettiler. Size inanmanız için ne gerekli ?

Düzenleme: Hâlâ herkes makara derdinde. Yazık ülkeme gerçekten.
Size tavsiyem böyle insanları kâle alıp cevap vermeyin bile.
 

Geri
Yukarı