Çözüldü Xigmatek Fan Adreslenebilir RGB ayarını anakart üstünden yapmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Jroz1903

Decapat
Katılım
5 Eylül 2020
Mesajlar
14
Selam herkese;

Şimdi söyle başlayayım MSI X570 GAMING Plus Wi-Fi anakartım var G.Skill RAM'lerim, Cooler Master Master liqui 360ML sıvı sogutmam, MSI Gaming X Trio 2080 Ti ekran kartım, Razer klavye mouse mouse pad, Xigmatek zest kasam ve Xigmatek 4 adet fanım bulunmakta.

Bilgisayardaki her şey RGB hepsini birbirine uyumlu. Yani adreslenebilir yapmak istiyorum
Mystic Light özelligi var hepsinde anakartın destekledigi. Şimdi sorunum şu, klavye mouse ekran kartı RAM'ler sıvı sogutma her şey senkronize oluyor Razer Synapse ile. Fakat Xigmatek Galaxy elit 2 fanlarım ve kasamın önünde bulunan 2 tane fan senkronize olmuyor. Anakartta adreslenebilir yerine taktım gereken kabloyu fakat kablonun ucunda vdg diye bir giriş boşta kaldı acaba bunu takmadıgım için mi adreslenebilir olmuyor? Xigmatek fanlar bu yüzdense bu boşta kalan kabloyu nereye takacağım? Yardımcı olursanız sevinirim.
 

Dosya Ekleri

  • jbJMV0H.jpeg
    jbJMV0H.jpeg
    112,5 KB · Görüntüleme: 526
Çözüm
Eğer kasanın üstündeki kontrolcüyü takıyorsanız anakarta modları geçirmenin bir yolu olmalı.
Kontrolcü mu var kasada?
O ARGB ve VDG kablosu kontrolcüden geliyor sanırım. Kontrolcüden gelen ARGB kablosunu anakarta taktıktan sonra kontrolcüden MB Sync moduna geçirmen lazım. Hangi tuş olduğunu eğer kullanım kılavuzu varsa oraya bakarak görebilirsin, mutlaka yazılmıştır. Eğer yazılmamışsa kumandanın/kontrolcünün hangi tuşunun MB Sync için olduğunu bilmiyorsan fotoğrafını at, belki bulabiliriz.
 
O ARGB ve vdg kablosu kontrolcüden geliyor sanırım. Kontrolcüden gelen ARGB kablosunu anakarta taktıktan sonra kontrolcüden MB Sync moduna geçirmen lazım. Hangi tuş olduğunu eğer kullanım kılavuzu varsa oraya bakarak görebilirsin, mutlaka yazılmıştır. Eğer yazılmamışsa kumandanın/kontrolcünün hangi tuşunun MB Sync için olduğunu bilmiyorsan fotoğrafını at, belki bulabiliriz.

Evet işte sıkıntı tamda burada kumanda yok kontrolcunun üstündede öyle anakarta geçirenn bir tus oldugunu sanmıyorum ama resmini yükliyim normalde kumandada ortada m/b diye bir tus varmış ama dedigim gibi bende kumanda yok.

Eğer kasanın üstündeki kontrolcüyü takıyorsanız anakarta modları geçirmenin bir yolu olmalı.
Kontrolcü mu var kasada?

Kasa kontrolcusunde adreslenebilir giriş olmadıgı için onu söküp yerine bir üstte fotosunu ekledigim kontrolcuyu taktım ve 6 fan bagladım adreslenebilir girişini de bagladım fakat işte anakartla aktif edemedim kumanda olmadıgı için.
 

Dosya Ekleri

  • 1572201823120.png
    1572201823120.png
    160,3 KB · Görüntüleme: 986
@Jroz1903 MODE tuşuna uzun süre basmayı dene, veyahut diğer tuşlara. Ancak MODE tuşunun MB Sync tuşu olması daha büyük ihtimal.

Denedim şimdi işe yaramadı fanlar renk degiştiriyor bastılı tutunca sıvı sogutma RAM ekran kartı vsvs aynı renk olmuyor :/ galiba bir şekilde kumandasını almam gerekiyor.
Kontrolcude bu.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    130,7 KB · Görüntüleme: 359

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı