Mojang neden korsana izin veriyor?

Korsan yazılım kullanmanın hırsızlık olmadığını belirten yapımcı "Eğer bir araba çalarsanız, orijinali yerinden kaybolur. Fakat bir oyunu kopyalarsanız onu sadece çoğaltmış olursunuz. Bunun satışları etkilemesi diye bir şey yoktur. Kötü bir inceleme satışları etkiler mi ya da çıkış tarihininde oyunu çıkaramamak?" şeklinde konuştu. Oyun geliştiricilerin korsan yazılım kullananları tamamen şeytan olarak görmemelerini, potansiyel müşteri olarak görmeleri gerektiğini söyleyen Persson, yapımcılara oyuncuları bir haftadan daha fazla oyalayabilecek oyunlar geliştirmeleri konusunda tavsiye verdi.
Kaynak: Minecraft Yapımcısı: "Korsan, Hırsızlık Değildir"
Korsan hırsızlığa giriş akademisidir!
 
Biri hariç o da bu:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Yani bir oyunun kırılması pek de umursanacak şey değil zaten. DRM almak da ne kadar doğru bilmiyorum. Şirketler zaten DRM'den başka hiçbir şey yapmaz. Valhalla'yı bekliyorum kırılmasını. Her yıl tekrarlanan oyuna 270 TL fiyatını da baymak istemiyorum.
 
Bildiğiniz gibi satın alınmayan hesaplara korsan diyoruz. Minecraft'ta teknik olarak offline hesap olarak geçiyorlar. Yani Mojang korsana izin veriyor. Sizce neden? Hadi bu ilginç konu üzerinde biraz tartışalım.
Minecraft korsana izin vermiyor, Discord sunucularına girerseniz "pirate" diye aratabilirsiniz, karşınızdaki mesajların birinde MEE6 botundan atılan "Don't pirate the game." gibi bir mesaj bulacaksınız. Eğer karşınıza çıkanlarda yoksa sayfa sayfa arayıp bulabilirsiniz ama otomatik olarak atıyor diye biliyorum MEE6.
Markus adlı kişinin izin verdiğini biliyorum, fakat gönderilen bağlantı 2011 yılında yazılmış.
Minecraft, İsveçli geliştirici Markus Alexej Persson tarafından geliştirilen, 2011 yılında Mojang tarafından yayınlanan ve 2014 yılında Microsoft tarafından satın alınan sandbox oyunudur. Minecraft - Vikipedi.
 
Aslında server propertiesdeki Online mod=false'tan dolayı bu konuyu açmıştım. Nedenini başka bir konudan öğrendim. Mojang sunucularına bağlanılamaması durumunda kullanıcıların oynaması içinmiş. Ama insanlar hep bir açık bulup yararlanıyorlar ne yazık ki 😢.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı