Python öğrenmeli miyim?

Baturs

Kilopat
Katılım
4 Mart 2017
Mesajlar
1.968
Makaleler
1
Çözümler
11
Yer
Masasında
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Dil seçtim ve yazılım öğrenip yurtdışına çıkma planlarım var, tabii bu kadar basit değil biliyorum bu konuda konuşmaya gerek yok.

Geleceğim yazılıma bağlı diyebiliriz yani, yazılım öğrenmek zorundayım.

Udemy'den 2 yıl önce hobi olsun diye Python kursu aldım kursun yarısına gelmeden sıkılıp bıraktım. Şimdi kesinlikle yazılım öğrenmem lazım.

Python kursuna tekrar başladım bu sefer programlı şekilde, günde bir buçuk iki saat sadece yazılıma ayırdım ama yine sıkılıp bıraktım.

Acaba sorun Python'da mı? Bundan şüphelenmeye başladım. Yoksa sıkıntı kursta mı? Python başlanması en doğru ve en mantıklı dil olarak gösteriliyor, o yüzden ben de başladım. Diğer diller ne kadar farklı bilemiyorum.

Bana öneriniz var mı? Kendimi geliştirmek için kurs, uygulama, web sitesi veya hangi programlama dilini önerirsiniz ?
 
Bu iş günde 1-2 saat ile yapılacak bir şey değil. İstek yoksa zorlama kendini. Ben öğrenmeye başladığım zamanlarda hobi olarak saatlerce proje geliştiriyordum. Python yerine C ile devam et. Daha kolay öğrenip sonuç almaya başlarsan belki motive olabilirsin. Benim tavsiyem ise dil öğrenmeden önce donanımların temel seviyede nasıl çalıştığını öğrenmen ve ardından algoritma konusunda kendini geliştirme yönünde.
 
Python'ın ekmeğini yemek istiyorsanız Data Science dediğimiz alana yönelmeniz gerekli.

Numpy, Pandas, MatplotLib ve Sklearn gibi kütüphaneleri iyi öğrenmeniz gerekli.
 
Yazılım değil de 3 boyutlu çizim programlarına çalışıyordum zamanında. Tek tek videolarla komutları izlemek zaten dünyanın en sıkıcı şeyi. Yarım saat izleyip kapatıyordum genelde. Programı kendim açtığımda ise arkada müzikle beraber 2-3 saat çıkmadığım oluyor şu anda. Bu yüzden videolardan ziyade kendin de öğrendiklerinle bir şeyler yazmalısın diye düşünüyorum. Komutu izleyince unutuyorsun ama kullanınca bir daha unutamıyorsun. Aynı şekilde Python videolarını da izlemiştim, öğreneceğin herhangi bir program için geçerli bu dediğim
 
"...kursun yarısına gelmeden sıkılıp bıraktım."
"...günde bir buçuk iki saat sadece yazılıma ayırdım ama yine sıkılıp bıraktım."
"...Acaba sorun Python'da mı? Bundan şüphelenmeye başladım. Yoksa sıkıntı kursta mı?..."

Problem sende olmasin?
Daha sadece 1 dil denedim, sadece 1 dil ile bu çıkarımı yapmak pek mantıklı olmaz, farklı diller denedikten sonra gerçekten olmuyorsa sorun bendedir.
 
Daha sadece 1 dil denedim, sadece 1 dil ile bu çıkarımı yapmak pek mantıklı olmaz, farklı diller denedikten sonra gerçekten olmuyorsa sorun bendedir.
Hedefin ne ki? "yazılım ooren yienim" gibi bir hedefin varsa öğrenemezsin zaten.

Geçersiz hedefler başlıca şunlar:
Yazılım öğrenip Google/Microsoft'ta çalışmak. (Sonsuz uzunlukta bir yolda, hayalinin peşinde koşmak sıkıntılı.)
Yazılım öğrenip Windows gibi bir şey yapmak. (Bakınız.)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı