TP-LINK TD-W9970 v3 Firmware Güncellemesi - Mayıs 2017

Az önce Sentim bilişim'i aradım onlarda ısrarla modeminiz kendi güncellem alıyor dedi, firmware versiyonumu söyledim kablosuz bağlanmıyor hiç bir cihaz dedim ama onlarıda ikna edemedim. Gidip 200-300 tl bayılıp bir vdsl modem alcaz gibi gözüküyor..
 
Verdiğiniz güncellemeyi bende yaptım fakat kablosuz bağlantı yapamıyorum belli bir süre sonra.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaslar konuyu biraz hortlatmıs olabilirim ama sanırım yanlıs birsey yaptım (tabi bunu bilerek isteyerek yaptım yanlıs tabikide en basta belirteyim benim) =) buradaki düsük fw yükledim Türk telekomun vermis oldugu td w9970 v3 ve Firmware Versiyonu:16.09.30.01005 buna düsürdum =) fakat yanlıs yaptıgımı ve modemin stabil calısmadıgını fark ettim bunu tekrardan fw version 17.12.27.01005 cıkartmak icin nette aramadıgım yer kalmadı servis saglayıcım turktelekom olmadığı için türktelekom destek vermedi, sentimiletisim mi ne sanırım o ilgileniyormus ona ulastım fakat o da malesef bin bir tane laf dedi söyle diyebilirim modemin üzerine basıp kırsanız bana gönderin fakat yazılımsal destek vermiyoruz dediler türk telekom benim müsterim degilsin göremiyorum diyor turknet kullanıyorum ve onlarda kendi modemleri olmadıgı icin ilgilenmem modem üreticisyle konusun diyor Tplinkin kendi müsteri hizmetlerini arıyorum onlarda bu modem sadece türktelekom tarafından üretildi onlar icin özel ve sadece SENTİMİLTS ilgileniyor diyor yine senitimi arıyorum yapabilecegim hic birsey yok diyor =) fw17 versionundayken aldıgım yedegi yüklemek istedigimde ise hata veriyor güncelleme şekilinde de deniyorum orda da hata veriyor ne yapacağımı sasırdım sizlerden istedigim yardım
Firmware Versiyonu: 17.12.27.01005 dosyasını nerden bulabilirim varsa birilerinde upload edebilirmi? yoksa gercekten hic kimseye birsey yaptıramadıgım icin deli cıkacam sanırım =))
 
Modemim: TD-W9970v3 (Türktelekom'un vermiş olduğu antensiz model)

Az önce, konuyu açan arkadaşın vermiş olduğu sürümü modemime kurdum. "admin - turktelekom" şeklinde giriş yapmış olduğum arayüzdeki "yazılım güncelleme" seçeneği kayboldu. "root - tTn3+Z@!Sr0O+" ile giriş yapınca görebiliyorum artık.

TP-Link'in canlı destek hattından sordum, şöyle söylediler:

"TD-W9970v3 Model ürün Kuralkan-Sentim Bilişim aracılığı ile Türk Telekoma üretilen kampanyalı model ürünüdür. Kuralkan-Sentim Bilişim bu modemleri özel olarak TP-Link'e yaptırmaktadır. Satış öncesi, satış sonrası hizmetler, Modemin kullanım hakkı ve servis işlemleri SENTİM BİLİŞİM firmasına aittir. 0850 209 40 40 numarasından veya [email protected] mail adresi üzerinden yazılı olarak irtibata geçebilirsiniz. Arama sonrası 1-1-3-1-5 olarak tuşlama yapınız efendim."

Sentim Bilişim'i aradım, 2. sırada olmama rağmen yaklaşık yarım saat bekledikten sonra bir hanımefendiyle görüşebildim. Modemin seri numarasını istedi, söyledim. Kendisi de bana, verilen modemin otomatik güncelleme yaptığını, olası bir kullanıcı güncellemesiyle modemin garanti dışında kalacağını, onun için herhangi bir güncelleme sürümünün mevcut olmadığını vb. birkaç ezber cümlesini daha söyledikten sonra görüşmeyi sonlandırdım. Oysa dediğim gibi, kendilerini aramadan önce bir güncelleme yapmıştım. Herhangi bir fayda gördüm mü bilemiyorum bu güncelleme ile. Sırf en son sürüme güncelleyeyim diye yaptım bunu. Yani uzun lafın kısası, herhangi bir güncelleme yokmuş söylediklerine göre.
 
Ben de konuyu hortlatayım;

Bu kadar geç yazdığım için özür dilerim arkadaşlar. Son bir yılda, ne yaptıysam güncelleyemedim modemi. TP-Link'i, TurkTelekom'u, hatta TTNet'in bu modemi TP-Link'e yaptırdığı yan firmayı bile aramama rağmen, güncelleme dosyasını vermediler. Ayrıca, paylaştığım güncellemeyi yaptıktan sonra, siz bu güncellemeyi yapsanız dahi, Telekom bir şekilde soldaki tüm ayarları kapatıyor ve hiçbir ayar yapamıyorsunuz.

Zaten şu an için bu güncelleme bile çalışmıyordur muhtemelen. Şu an ben TP-Link Archer VR300 kullanıyorum ve aşırı memnunum, mutluyum.

Telekom modemlerini kullanmayın.

Konu ile ilgili Firmware ayarlarını iyice bir detaylıca araştırıp, sizlerle tekrar paylaşacağım.
 

Geri
Yukarı