Passat lüks araba mı?

@Ercan OZAN 2 litrelik motoru neden kıyaslıyorsun ki? Alt vergi dilimindeki 1.5 TSI'a göre bakarsak liste fiyatı Elegance 512,100 TL, pazarlıkla o arabayı 470-480 bin TL arasına alırsın. T-Roc ve Tiguan gibi modellerde 30-40 bin TL arası fiyat kırılıyor, Passat için de bu düzeylerde yapılır. O fiyata 508 GT Line da var, artık arabadan beklentine göre seçim yaparsın. Tasarım ve sürüş zevki isteyen 508 alır, daha geniş iç hacim ve konfor isteyen Passat.

2 litreye çıkarsak üst vergi dilimi yüzünden uçurum felaket artıyor, mesela Ford Kuga gibi C sınıfı bir SUV bile 1.1 milyon TL civarına çıkıyor.
Benim amacım 2 litrelik motoru kıyaslamak değil. Baz paket olan Passat impression modelinin neden premium olmadığını söylüyorum. Yani artık B segment giriş seviye araçlarda bile var olan, far yağmur sensörü, hız sabitleyici, katlanır ayna gibi basit donanımların bile hiç adı geçmeden milletin premium araç diye satın aldığı manuel klimalı paketten bahsediyorum.

D segment bir arabada ne olursa olsun en azından bu donanımlar olmalıydı. Hele hele de sen kendine Volkswagen'im ben işte premiumlardan sonra ben gelirim diyen bir marka isen. Hadi kör noktayı, tabela okumayı, şerit takibi, ısıtmalı koltuğu vs para ile üst paketlerde sat tamam anlarım yine.

2.0 litrelik örneği sadece Elegans pakette bunların hepsi var diyecek kişiler için "evet biliyorum ama o da opsiyonlarla beraber 1 milyonu geçiyor." demek için örnek olarak yazdım.
 
D segment bir arabada ne olursa olsun en azından bu donanımlar olmalıydı.
Buradaki vergi sisteminin saçmalığı yüzünden olan genelleme dışı uygulamaya göre yorum yapıyorsun. O dediğin donanımlar olan araba zaten baz paket değil en üst paket olarak satılabiliyor ve o segmentte fiyatı 500-550 bin arasında oluyor. Hatta bazıları en üst pakete de opsiyon olarak bırakılmak zorunda kalınıyor. Bu ülkedeki yeni kasa A4'ün elektrikli bagajı olmayan paketi var hatta sanırım üst paketteki durumu bu.

Benzer şekilde BMW fiyatına bakıyorsun, almak için bayiye gidiyorsun ama donanım listesine baktığında mobile app özelliği olmayan bilgi eğlence ekranlı sistem satılıyor. Eksikleri ekletmek istesen bu sefer fiyat %25-30 civarında artıyor.

Kısacası Türkiye'ye göre yorum yapmak mantıklı değil, Hindistan ve Singapur ile birlikte saçma sapan bir vergilendirme sistemiyle insanların kaliteli ve donanımlı araba almasının önüne geçen bir ülkeyiz. Genele bakmak lazım bu yüzden.

Bu arada bırak premium altını, Egea'nın bir üst modeli aynı orantıdaki fiyat segmentinde çıksa bile o donanımlar 375-400 bin TL bütçe içine sıkıştırılamaz bu ülkede. Kısacası sorun markalarda değil, vergi sisteminde ve alım gücünde.

Not: Gerçi Singapur'un derdi başka, o alım gücüyle herkesin araba alması durumunda kimse bir yere gidemeyeceği için o vergilendirme var.
 
Baz Passat:
En_kucuk_balon.JPG

Ve Gırtlak dolu (!) Passat:
En_buyuk_balon.JPG


Son olarak da:
Cin_celiği2.jpg
Cin_celiği3.jpg


Burada hiçbir araç bu kadar yüksek fiyatları hak etmiyor, o da ayrı bir mevzu.
 
Gırtlak dolu (!) Passat:
Aynı paketin 1.5 TSI modeli de var, 1.6 litre üzerine çıkınca fiyatlar milyonlara geliyor C sınıfı araçlarda bile.

Hem düşük alım gücünün olduğu bir ülkedeyiz hem de araba almak isteyenin kafasına çekiçle vuran vergi sistemine göre yorum yapmak mantıksız.
 
Hayır lüks değil, halkımız parayı bulunca lüks sınıfa geçmenin ilk adımı olarak gördüğü için alıyor hemen. Rakiplerine göre özellikle ikinci el fiyatları oldukça pahalı ve donanım olarak da aman aman özelliği yok. Halkımız Alman'a tutkulu biraz, yoksa parasını hak eden bir otomobil değil.
 
Türkiye için ucuz araba var mı ya? Doğru var. Kimse yok demesin. Oyuncak araba var ya. O da biraz pahalı olsa da idare ediyor. Üst segment olarak da el arabası var. Onun bir üstü bebek arabası. En üst segment de Şahin.
Belki taksi de iyi bir seçim olabilir.

Şahin üzeri arabalar zaten araba değil. Onlar uçak uçak.
 
Yoksa parasını hak eden bir otomobil değil.
Türkiye'de hangi araba fiyatını hak ediyor? Dünya genelinde en alt gelir düzeyinde olan insanların geçici olarak aldıkları ucuz segment arabalara (Fiat, Dacia...) bile burada "en az" %45 ÖTV + ÖTV'li fiyat üzerinden %18 KDV bindiriliyor. Biraz eli yüzü düzgün araba almak istediğinde düşük hacimde bile %80 ÖTV + ÖTV eklenmiş fiyat üzerinden de %18 KDV kaktırılıyor. Hele hele biraz güçlü bir araba alayım dersen o direkt %150-%220 ÖTV + ÖTV'li %18 KDV gömülüyor.

ÖTV'li fiyat üzerinden bindirilen KDV'nin farkını da şöyle hesaplayalım: Normal bir ülkede vergiler "ithalat" fiyatı üzerinden hesaplanır, bizim gibi verginin vergisinin vergisinin vergisini alan ülkelerde ise fiyatlara vergiler bindirilerek sonraki vergi eklenir.

100,000 TL (örnek sayı) ithalat değeri olan bir araba olsun elimizde, normal bir ülkede buna gümrük muafiyeti dışındaysa %10-20 civarı bir gümrük vergisi eklenir, yine ana fiyat üzerinden de bir KDV (VAT) eklenir, varsa yerel eyalet vergisi koyulur. Kısacası bir arabanın gümrük vergili hali ABD gibi bir ülkede (ve diğer çoğu ülkelerde) 100,000 TL'ye ithal edilmişse satışta fiyatı 137,500 TL'yi geçmez buna %10'luk bayi kârı dahil.

Peki Türkiye'de durum ne? 100,000 TL olan bir araba gümrük muafiyeti kapsamında varsayalım, ÖTV ile fiyatı 145,000 TL'ye geliyor en düşük, bu fiyattan da KDV ekleniyor ve oluyor 171,100 TL. Buna daha bayi kârı ve bazı ufak %0.5-%2.5'lik vergiler dahil değil! Passat gibi düzgün bir orta segment arabada ise 100,000 TL (kolay anlaşılsın diye bu sayıyı veriyorum) ÖTV + KDV ile 212,400 TL oluyor! Buna bayi kârı ve bazı ufak vergiler dahil değil. İş 2 litreye geldiği zaman artık epey sert bir toplu kökleme durumu oluyor, 2 litrede bile arabaya göre ödediğin vergi arabanın ham fiyatının tam 2 katı oluyor.

Bu şartlarda bu ülkede satılan hangi araba fiyatını hak ediyor olabilir? Biraz alınabilir olması için bu arabalardan bir sürü donanımı eksilterek ithal ediyor distribütörler, sonra da baz pakette hiçbir donanım yok diye burada markalara laf ediliyor. Laf edilecek asıl yer belli, maçası olan gitsin hak eden yere laf etsin. Geçen yılki daha düşük kur ve vergi oranlarıyla bile gümrük fiyatı 152,155 TL olan arabayı özel indirimle 265,000 TL'ye alabildim, normal fiyatı 288,700 TL'ye geliyordu. O araba şu anda 455,000 TL ve eski makyajsız haliyle o fiyata satılıyor. Makyajlısı 500 bin oldu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı