Hackintosh güvenli mi?

  • Konuyu başlatan eth
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 3B

eth

Hectopat
Katılım
19 Nisan 2020
Mesajlar
3.354
Makaleler
2
Çözümler
9
Yapılan Hackintosh'lar ne kadar güvenli? Bankacılık işlemleri tarzında işler yapılması doğru mu? Sonuçta Apple paylaşmıyor bu dosyaları, başka insanların elinden geçiyor.
 
 
Yapılan Hackintosh'lar ne kadar güvenli? Bankacılık işlemleri tarzında işler yapılması doğru mu? Sonuçta Apple paylaşmıyor bu dosyaları, başka insanların elinden geçiyor.
Hackintosh imajlarının içindeki macOS kurulum uygulaması tamamen Mac App Store üzerinden temin edilmiştir. Uygulamalar Mac App Store üzerinden temin edilmiş olduğu için bankacılık vs. işlemlerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz.
Technopat Sosyal üzerindeki imajlarımız tamamen güvenilirdir.
Bizim imajlarımıza tamamen güvenebilirsin.
Ben ve @claus bu güne kadar tüm macOS kurulum dosyalarını Mac App Store üzerinden temin ettiğimiz gibi içeriği ile oynamadan sizlerin kullanımına sunduk.
 
Selam @Yiğit Gençer. Aykırılık veya karşıtlık olsun diye yazmıyorum, yanlış anlamayın. Donanım uyumu için yüklenen üçüncü parti kext sürücülerini, Boot dosyalarını, patch'leri vs. siz geliştirmediğiniz için macOS kurulum dosyası ve uygulamalar resmi sitelerden alınmış olsa bile, bu üçüncü parti geliştiricilerin kesinlikle güvenilir kişiler olduğundan hiçbir zaman emin olamayacağımızdan dolayı Hackintosh güvenilirdir diyemeyiz. Ama aynı şey Linux dağıtımları için de söz konusu. Güvenip kullanıyoruz ama tamamen güvenilirdir diyemeyiz, sonuçta arkasında resmi bir kurum yok Hackintosh'un. Windows'da Microsoft var, MacOS'da Apple, Linux'da redhat, suse, canonical vb.
 
😂🤣Selam @Yiğit Gençer. Aykırılık veya karşıtlık olsun diye yazmıyorum, yanlış anlamayın. Donanım uyumu için yüklenen üçüncü parti kext sürücülerini, Boot dosyalarını, patch'leri vs. siz geliştirmediğiniz için macOS kurulum dosyası ve uygulamalar resmi sitelerden alınmış olsa bile, bu üçüncü parti geliştiricilerin kesinlikle güvenilir kişiler olduğundan hiçbir zaman emin olamayacağımızdan dolayı Hackintosh güvenilirdir diyemeyiz. Ama aynı şey Linux dağıtımları için de söz konusu. Güvenip kullanıyoruz ama tamamen güvenilirdir diyemeyiz, sonuçta arkasında resmi bir kurum yok Hackintosh'un. Windows'da Microsoft var, MacOS'da Apple, Linux'da redhat, suse, canonical vb.
Bu üçüncü parti dosyaların bir çoğunu Apple'da macOS içerisinde kullanmaktadır. Kexts dosyaları ve diğer dosyaların içeriğini kontrol edipte sizlerle imaj halinde paylaşıyoruz. Diğer siteler bu yapıyor mu emin değilim ama ben kendi adıma emin olduğum imajları paylaşıyorum. (Bu olayı genele belirttim.)
Sizin sorunuza geri dönersek, aslında bir yerde haklısınız. Ama Microsoft'un işletim sistemi olan Windows, Apple'ın işletim sistemi olan macOS kendi bilgisayarlarında kullanıldığında, en basitinden Android işletim sistemleri olsun her işletim sisteminin bir açığı vardır. Bu güvenlik olayı resmi olup olmaması ile alakalı değil.
Örnek olarak Windows'un yayınladığı ve 128 GB'lık SSD'lerde büyük sıkıntı yaratabilen güncellemeleri örnek verebilirim. 🤣🤣
 

Geri
Yukarı