13000 TL Mining İçin Sistem Önerisi

Bütçe
13300

Ahmet kenger

Hectopat
Katılım
17 Aralık 2020
Mesajlar
1.219
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar ben laptop alacaktım Max 13.000 gibi belki azıcık daha aşacak bir bütçem var. Laptop alacaktım ama mining aklıma yattı. Bilmiyorum 13K ya başlangıç sistemi kurabilir miyim? Aklımda belirli bir sistem yok. Şu anlık önerilerinizi bekliyorum. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa mutlu olurum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar ben laptop alacaktım Max 13.000 gibi belki azıcık daha aşacak bir bütçem var. Laptop alacaktım ama mining aklıma yattı. Bilmiyorum 13K ya başlangıç sistemi kurabilir miyim? Aklımda belirli bir sistem yok. Şu anlık önerilerinizi bekliyorum. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa mutlu olurum.
Tek cihazla yapılan mining zarar ettiriyor diye biliyorum. Üstelik fiyatları yükseliyor diye mininge başlayan çok kişi oldu muhtemelen. Bu yüzden de kişi başına düşen para miktarı azaldı. 2011'de yapsan muhtemelen çok para kazanırdın. Gerçi o zaman 100tl bitcoin alsan yine çok para kazanırdın.
 
Sadece bir adet 5700XT’den oluşan mining rig Ethereum kazımında günde 60 ₺ gelir getiriyor. TRY/kWh ülkemizde 0.71 ₺ bu durumda net günlük kârınız 55-58 ₺ arası oluyor. Bu da ayda 1600 ₺’den fazla para demektir.
 
Tek cihazla yapılan mining zarar ettiriyor diye biliyorum. Üstelik fiyatları yükseliyor diye mininge başlayan çok kişi oldu muhtemelen. Bu yüzden de kişi başına düşen para miktarı azaldı. 2011'de yapsan muhtemelen çok para kazanırdın. Gerçi o zaman 100TL Bitcoin alsan yine çok para kazanırdın.

Yani araştırmalarıma göre 3080 şu anki piyasada 10k civarına alınıyor 0 ekran kartı ve bu günde 7 ila 9 dolarlık kazım yapıyor üstelik OC yapmadan bu miktarı veriyor ortalama 8 dolar desek günde 56 ayda 1600TL'den fazla yapıyor ilk başta böyle bir kart alıp ikinci olanı biraz daha düşük örbek olarak 5700 gibi bir kart alıp nasıl bir zarara ugrayabilir lakin sadece 3080 le yapsam bile bana bir zararı olmaz biraz mantıklı düşünün.
Ne kadar minigcileri sevmesem de tek kart ile de kara geçiliyor. Bu forumda da yapan çok var.

Bende bu olayı sevmiyordum ama neden olmasın dedim gidip bir bilgisayara 12 13K para baglayıp akşama kadar oyun oynamaktansa 1 sene daha beklerim en iyi bilgisayarı alırım yani iş yerimiz var aslında buradan gelecek para tamamen bana kalacak 1 sene oyun oynamazsam ölmem ya.
Ettirmez hocam hesaplaması var onun iyi bir kart ise bir miktar gelir getirir.

13K civarına bildigim kadarıyla mining için stoklar yenilenir fiyatlar azıcık normale binerse çok rahat 3080'li bir mining kuruluyor OC siz günlük 7 ile 9 dolar kazandırıyormuş o kadar para verip oyun oynayacağıma paramı kazanırım.
RTX 30 serilerini beklerseniz stok sorunu çözülecektir ve mining yapılır tek kartla.

Bende biraz onu bekliyorum 3080 gibi bir kart alıp 1 veya 2 sene oyun oynamayıp hem işimi büyütürüm hem de istedigim bilgisayarı alırım.
Şu an ekran kartı stokları yok gelirse 5700XT mining+gaming setup için çok iyi.

Gaming setup gibi bir derdim yok başlangıçta 1 sene oyun oynamadan durabilirim ama 1 sene parasız duramam 1 senedeki tüm kazancımla daha çok ekran kartı alır işimi büyütürüm sonrada istedigim bilgisayarı toplarım.
Mining nedir? Bundan para mı kazanılıyor?

Ben bildigim kadarı ile anlatayım sana zaten mantığı bu en az 4 GB'lık bir ekran kartın varsa sen bu işi yapan siteleri araştırıyorsun uygun olanı buluyorsun ve o siteden sanal para kazanıyorsun zamanla ekran kartın yıpranıyor ama acayip bir fark olmuyor 1 sene falan diyenlere bakma 2 3 sene rahatça kullananlar var temizligine sıcaklığına vs dikkat edersen.
Sadece bir adet 5700XT'den oluşan mining rig Ethereum kazımında günde 60 ₺ gelir getiriyor. TRY/kWh ülkemizde 0.71 ₺ bu durumda net günlük kârınız 55-58 ₺ arası oluyor. Bu da ayda 1600 ₺'den fazla para demektir.

Bende bunu düşünüyorum şimdi Max bu bütçe ile şu anda aşırı inanılmaz pahalı bilgisayarlar 1 sene 2 sene oyun oynamadan dururum sonra en iyi parçalar ile istedigim bilgisayarı toplarım.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı