ST3160812AS HDD sağlık durumu nasıl?

MrMajeste

Hectopat
Katılım
16 Haziran 2020
Mesajlar
366
1613138161166.png


Rica etsem benim test için de yorum yapar mısınız?
Health kısmında BE kırmızı, C5 sarı ve C7 mavi gözükmekte.
 
Health kısmında BE kırmızı, C5 sarı ve C7 mavi gözükmekte.
Ekran görüntüsü paylaşın ama 160 GB diske de veri emanet edilmez zira kullanım süresine de bağlı olarak ömrünü doldurmuş olması muhtemel.
 
Current Pending Sector sayısı, diskinizde yeniden konumlandırılmayı bekleyen kararsız sektörlerin mevcut sayısını gösteren bir SMART parametresidir. Bu sektörler daha sonra başarıyla okunursa, sayı azalacaktır. Sürücü, etkilenen sektörlerdeki verileri okumaya çalışırken tekrar başarısız olursa, bu sektörler yedek sürücü alanı için yeniden tahsis edilecektir. Bir sektör yeniden tahsis edildiğinde, Current Pending Sector sayısı azalacak ve Reallocated Sectors Count artacaktır.

Mevcut Bekleyen Sektör Sayısı Uyarısı Ne Kadar Önemli?​

Oldukça ciddi. Bu kritik bir SMART parametresi ve sayı artarsa, bir sürücü arızasının yakın olduğunu gösterebilir. Bekleyen sektörler, ufukta ölü bir sabit diskin güçlü bir göstergesi olabilecek yeniden tahsis edilen sektörlerin habercisidir.

Özetle, diskiniz yolcu.
 
Bu parametre disk kaynaklı olmayan sorunlarda da artabiliyor. Mesele elektrik kesintilerinden sonra Current Pending Sector değeri artabilir. Sektörlere veri tam yazılamadığı için. Kablo kaynaklı sorunlarda da. Değeri çok artmadığı sürece büyük bir sıkıntı yoktur.
 

Geri
Yukarı